Herşey kürtaj için

Eski nişanlısından hamile kalan genç kız, bebeğini aldırmak için sahte kimlikle bankadan 5 bin lira ihtiyaç kredisi çekti ama yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2013 Güncelleme 04 Mart 2013, 00:00
Herşey kürtaj için

İÇİNDEKİLER

İstanbul Gaziosmanpaşa'da herkesi şaşkına çeviren bir kürtaj sahtekarlığı ortaya çıkarıldı. İddiaya göre olay şöyle gelişti. K.E. adlı genç kız, eski nişanlısı olan B.S.'den hamile kaldı. Bebeği doğurmak istemeyen K.E., bebeği aldırmak için B.S.'den para istedi. Para vermeyen B.S., genç kadına gerekli parayı bulması için ilginç bir yöntem önerdi. Genç kadına, Z.G. adlı bir kişi adına düzenlenmiş sahte bir kimlik vererek bankadan kredi çekmesini istedi. Çaresiz kalan K.E., sahte kimlikle bir bankaya giderek ihtiyaç kredisi başvurusunda bulundu. Sahte kimlikle 5 bin lira krediyi almayı başaran K.E., parayı eski nişanlısına verdi. Bir süre sonra adına alınan krediden haberi olan Z.G. adlı vatandaş hemen bankaya başvurdu.

"ALDIRACAKTIM"
Olayın ortaya çıkmasıyla banka avukatları krediyi çektiği belirlenen K.E.'den şikayetçi oldu. Hakkında arama kararı çıkarıltılan K.E., polis tarafından gözaltına alındı. Genç kadın ifadesinde, "Eski nişanlımdan hamile kalınca ne yapacağımı şaşırdım. Bebeği aldırmak için para gerekiyordu. Eski nişanlımın verdiği sahte kimlikle bankadan kredi çektim" diyerek suçunu itiraf etti. Eski nişanlı B.S. ile kendisine sahte kimlik konusunda yardım eden arkadaşı C.D. de yakalandı.

Yunus TİRYAKİ