Baklava dilimi

Güllüoğlu Baklavaları'nın kurucusu Hacı Mustafa Güllü'nün ölümü, oğulları arasında miras kavgası çıkardı. Faruk ile Prof. Dr. İbrahim Halil Güllü, mirastan pay almak için kardeşlerine dava açtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2013 Güncelleme 23 Şubat 2013, 02:06
Baklava dilimi

İÇİNDEKİLER

Güllüoğlu Baklavaları'nın kurucusu Hacı Mustafa Güllü, geçen yıl hayatını kaybetti. Faruk Güllü ile Prof. Dr. İbrahim Halil Güllü, babalarının mirasından pay alabilmek için kardeşleri Nadir ve Ömer Güllü'ye dava açtı. Mahkemeye giden iki kardeş, Nadir Güllü'nün elde ettiği mal varlığı ve hisselerinin devrini istedi. Kardeşleri, dava dilekçesinde Nadir ve Ömer Güllü'ye yönelik şu suçlamada bulundu.

"BOĞAZ'DA KENDİSİNE MÜLK ALDI"
Baba Hacı Mustafa Güllü, Rami'deki 18 dükkanı, Karaköy'deki 5 katlı hanı, Gaziantep'teki 9 daireyi, 3 milyon liralık arsayı ve bir dükkanı sattı. Gelir, yeni imalathane ile İstinye'deki 2 villa için kullanıldı. Daha sonra villalar 4 milyon 500 bin dolara satıldı. Baba bu paranın 3'te 1'ini hayır işlerine ayırdı. Kalanıyla ise Nadir, Boğaz'da kendisine villa aldı. Bir dönem şirket yurt dışına açılmaya karar verdi. Ancak baba, Nadir'in caydırmasıyla yurt dışı açılımından vazgeçti. İbrahim Halil'in hastane kurma fikri, Nadir'in yanıltıcı beyanlarıyla gerçekleşmedi. Nadir, babasının yaşlı olmasından da faydalanarak, hisseleri üzerine geçirdi.

NADiR iDDiA...
Faruk ve İbrahim Güllü, Nadir'in, kardeşlik duygusunu bir kenara ittiğini söyledi. İddiaların devamı şöyle geldi: "Nadir, babamızı kendi menfaatleri doğrultusunda yanılttı. Böylece diğer çocukların haklarının kendisine geçmesini sağladı. Böylece Faruk, İbrahim ve davaya taraf olmayan Nejat'a hiçbir şey kalmadı."

Ali OKTAY