Ko'cam'an sevgi

Zekeriya, cam kemik hastası olarak doğdu. Anne Didem Sürenler, evladı için çalmadık kapı bırakmadı. Fedakarlığı ise herkese örnek oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2013 Güncelleme 20 Şubat 2013, 14:00
Ko’cam’an  sevgi

İÇİNDEKİLER

Cam kemik hastası 25 yaşındaki Zekeriya ve annesi herkese örnek oldu. Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu Didem Sürenler (48), oğlu dünyaya geldiğinde cam kemik hastalığıyla tanıştı. Oğluna cüce teşhisi koyanlar, "Yaşamaz" diyenler oldu. Ancak o, evladı için il il, doktor doktor gezdi. Hapşırdığında, hatta esnediğinde bile kemikleri kırılan Zekeriya, sayısız kez ameliyat masasına yattı. Tüm bunlar yaşanırken eşi tarafından terk edilen Sürenler, oğluyla tek başına kaldı. Pamuklara sarıp sarmalanan Zekeriya, okul kapılarından geri çevrildi ve dışarıdan eğitim almak zorunda kaldı.

MÜCADELESİ BİTMEDİ
Liseyi bitiren Zekeriya, tüm zorluklara rağmen iş sahibi olmayı başardı. 1.5 yıl önce Adana Kent Konseyi'nde "bilgi işlem sorumlusu" olarak çalışmaya başladı. Oğlunu düzenli olarak her sabah işe bırakıp, her akşam işten alan anne Sürenler'in mücadelesi ise hiç bitmedi. Yaşamını oğlu gibi engelli olan çocuklara adadı. "Artı Özel Eğitim Gönüllüleri" adlı bir dernek kurdu. Tamamen gönüllülük üzerine kurulan derneğin şimdilik 30 üyesi bulunuyor. Dernek engelli çocuklar için doğru tedaviyi bulup, ailelere psikolojik destek sağlıyor.

'ÇIĞLIKLARI KULAKLARIMDA'
Oğlu için çırpınan fedakar anne Didem Sürenler, "Hıçkırdığında bile kemikleri kırılan oğlumun çığlıkları kulaklarımda çınlıyor" dedi. Sürenler, sevginin tüm engelleri kaldırdığını da sözlerine ekledi.


Pervin METİN