Adli Tıp Nerede?

Fatih Nerede, H.A.'ya tecavüz etti. Olay yargıya gitti. Mahkeme Adli Tıp'tan rapor istedi. Ancak kurul, 18 ay sonrasına gün verdi, kadının mağduriyetinin ancak o zamana kadar belli olacağını söyledi. Hadsiz zanlı ise 'Gelip gitmekten sıkıldım, ne zaman ceza verecekseniz verin' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2013 Güncelleme 14 Şubat 2013, 02:08
Adli Tıp Nerede?

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır, 12 Mart 2012'de korkunç bir olaya sahne oldu. Hırsızlık, gasp ve tecavüz gibi sayısız suçtan kaydı bulunan Fatih Nerede (19), kendine yeni bir kurban seçti. Gündüz saatlerinde, evli ve 2 çocuk annesi H.A.'nın (28) evine girdi. Genç kadının 3 yaşındaki kızını öldürmekle tehdit edip H.A.'yı yanına çağırdı. Önce kadını bıçakla yaraladı. Sonra da küçük yavrusunun gözleri önünde ona tecavüz etti. Tam bu sırada kapı çaldı. Sapık, evden kaçmaya çalışırken bina sakinleri tarafından yakalandı. Hakkında 30 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Genç kadın, ruh sağlığının tecavüz sonrası bozulup bozulmadığının belirlenmesi için Dicle Üniversitesi Adli Tıp İhtisas Kurulu'na sevk edildi. Ancak Adli Tıp'ın yanıtı son duruşmada geldi. Cevap yazısı ise tecavüz mağdurunu bir kez daha yaraladı. Zira Adli Tıp olayın üzerinden henüz 1 yıl geçmediğini, bu yüzden rapor verilemediğini belirtti.

HÜKMÜ RAPOR BELİRLEYECEK
Genç kadının olaydan en erken 18 ay geçtikten sonra muayene edilebileceği çünkü ancak o zaman kişinin ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespit edilebileceği kaydedildi. Söz konusu rapor, sanığa verilecek cezada belirleyici olacağı için dava ertelendi. Sanık Fatih Nerede ise gülerek, "Ya, ne ceza verecekseniz verin artık. Ben bu gidiş gelişlerden sıkıldım" dedi.

MAHKEME 'TIP' DEDİ
Şanlıurfa'da baba Ahmet Ç. (41), kumar oynadı. Borcuna karşılık olarak da kızı S.Ç.'yi (13), Mehmet K.'ya (21) sattı. Annenin ihbarı ile küçük yavru, kurtarıldı. Baba ve Mehmet K. hakkında dava açıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Mehmet K. S.Ç. ile aşk yaşadıklarını söyledi. Sanık, mahkeme heyetine de Ş.Ç. ile birlikte sarmaş dolaş çektirdiği fotoğrafları delil olarak sundu.

ÖZGÜR SAPIK
Adli Tıp'tan karar çıkmadığı için zanlı Nerede, elini kolunu sallaya sallaya dışarıda geziyor.

ŞOK GEÇİRDİ
H.A., kızının gözleri önünde tecavüze uğradı. Tek isteği, vicdansız adamın yargılanmasıydı. Ancak Adli Tıp Kurulu'nun kararı, genç kadını şoka uğrattı.

Özgür CEBE