Su'sur'luk etkisi

Sur dibinde öldürülen ABD'li kadın, Susurluk kazası etkisi yarattı. Ekipler cinayetin planlı işlendiği kanısına vardı. Uyuşturucu tacirlerinden göçmen çetelerine kadar çok sayıda derin yapı takibe alındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2013 Güncelleme 08 Şubat 2013, 01:13
Su’sur’luk etkisi

İÇİNDEKİLER

Fotoğraf çekmek için İstanbul'a geldiği açıklandı. Ancak bir anda sırra kadem bastı. Herkes ABD'li Sarai Sierra'yı (33) ararken, korkunç gerçek ortaya çıktı. Evli ve 2 çocuk annesi genç kadın, İstanbul surlarının dibinde ölü olarak bulundu. Hem ABD hem de Türk polisi, olayı aydınlatmak için düğmeye bastı. Ancak cinayet araştırıldıkça, içinden çıkılmaz bir hal aldı.

BATTANİYEDEKİ İZ
İstanbul polisi, genç kadının planlı bir şekilde öldürüldüğü görüşüne vardı. Bu kanıdan yola çıkan ekipler, uyuşturucu tacirlerini ve göçmen çetelerini takibe aldı. Öte yandan genç kadının cesedinin üzerinde bulunan battaniye de incelemeye alındı. Battaniyenin bölgede yaşayan evsiz kişilere ait olduğu ve hedef şaşırtmak için Sierra'nın üzerine örtüldüğü belirtildi. Polis ayrıca Amerika kaynaklarından önceki gün gönderilmeye başlanan mail yazışmalarını incelemeye aldı.

46 KİŞİ GÖZALTINDA
Sarai Sierra'nın son üç aylık internet görüşmelerinin cinayetin aydınlanmasında çok önemli rol oynayacağı ifade edildi. Cinayetle ilgili olarak gözaltına alınanların sayısı 46'ya yükseldi. Ekipler, incelemenin devam ettiğini belirtti.

THY ÜCRETSİZ UÇURDU
Fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul'da öldürülen Sarai Sierra'nın cenazesi ailesine uçtu. Cenaze, THY TK-1 sefer sayılı uçakla dün saat 13.25'te İstanbul'dan New-York'a gönderildi. THY Sierra'nın cenazesinden taşıma ücreti almadı.

* Olayla ilgili doku örnekleri alınan Taylan K.'nin avukatı Özkan Polat, "Müvekkilim ajan değil. Sierra ile arasında duygusal bir bağ yok. Sierra kendi isteğiyle İstanbul'a gelmiş" dedi.



MEVLÜT YÜKSEL - Cevdet ÖZDEMİR