Büyüksün evlat

Annesi yatağa mahkum olan küçük Samet, kolları sıvadı! Daha 8 yaşında olmasına rağmen, evin tüm yükünü tek başına kaldırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2013 Güncelleme 08 Şubat 2013, 02:11
Büyüksün evlat

İÇİNDEKİLER

Mersin'de Gönül Ailesi'nin evinde roller değişti! 8 yaşında olmasına rağmen hasta annesine bakan ve ev işlerini yapan Samet, herkesin takdirini kazandı. Samet Gönül'ün ibretlik yaşam öyküsü, 3 yıl önce start aldı. Mezitli İlçesi'nde eşi ve 2 çocuğuyla bir barakada yaşayan İsmihan Gönül (38) 3 yıl önce MS hastalığına yakalandı. Eşi Adnan Gönül'ün (44) inşaatlarda çalışması, 16 yaşındaki oğlu Murat'ın ise garsonluk yapması nedeniyle evin işi, 8 yaşındaki oğlu Samet'e kaldı. Yatalak annesine bakan küçük çocuk, her gün bir yetişkin gibi çalışıyor. Yemek yapıyor, evin temizliğini yapıyor, çamaşır ve bulaşık yıkıyor. Okullar tatil olduğu için tüm gününü annesiyle ilgilenerek geçiriyor.

'YETER Kİ ANNEM İYİ OLSUN'
Okul zamanı ise sabah erken kalkıp yemek yaptıktan sonra annesini uyandırıyor. Ardından annesinin yüzünü yıkayıp, kahvaltıyı hazırlıyor. Okul çıkışı ise yaşıtları oynarken, o koşar adım eve gidip, ev işlerine kaldığı yerden devam ediyor. Fasulye, et kavurması, pilav, makarna ve çorba gibi birçok yemeği yapabildiğini söyleyen Samet, tek üzüntüsünün canından çok sevdiği annesinin amansız hastalıkla mücadele etmesi olduğunu söylüyor. Küçük çocuk, "Yeter ki annem iyi olsun. Bu işler bana zor gelmiyor" diyor.

YEMEK TARİFİ ALIYOR
Ailesinin yükünü omuzlarına alan küçük Samet, "Ev işleri ve yemek yapmak çok kolay" dedi. Komşulardan yemek tarifi aldığını da söyleyen küçük çocuk, boş kaldığında çizgi film izlediğini belirtti. Samet sayesinde iş çıkışı evde sıcak yemek bulan baba Adnan Gönül ise "Seçkin'in durumuna çok özülüyorum. Ama başa gelen çekiliyor" şeklinde konuştu.