İz peşinde

ABD'li Sarai Sierra'nın katilini bulmak için 260 polis çalışıyor. Olay yerindeki kanlı taş ve battaniye ise bu cinayetteki en büyük ipucu olarak gösteriliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2013 Güncelleme 05 Şubat 2013, 03:01
İz peşinde

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyeti, öldürülen ABD'li Sarai Sierra'nın (33) katilini bulmak için kolları sıvadı. Olay yerine 3 ekip halinde 260 polis gönderildi. Yaklaşık 3 gündür delil arayan ekipler, birçok ize rastladı... Sierra'nın cesedini bulan polislerden biri, olay yerine geldiklerinde cesedin kurtlandığını gördüklerini söyledi ve ekledi:

KATİLİYLE BOĞUŞTU
Cesedi, Sarayburnu'nda bir dehlizde bulduk. Cesedin bulunmaması için tek girişi olan küçük bir dehlize saklanmış, üzeri tahta parçaları ile örtülmüş. Kafasının yarısı taş ve benzeri bir cinayet aletiyle ezilmiş. Dizlerinde morartılar ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri var. Bu da katil ya da katilleriyle boğuştuğu anlamına geliyor... Öte yandan polis, cesedin yanında bulunan kanlı taşın, cinayet aleti olma ihtimali üzerinde duruyor. Sierra'nın cesedinin üzerinde örtü olarak bulunan demiryolu demirleri ile taşlar da inceleniyor.

ÇÖZÜM: CSI YÖNTEMİ
Ayrıca cesedin biraz ilerisinde bulunan battaniye de tahlil ediliyor. Eğer battaniyede, Sierra'ya ait bir kan izine rastlanırsa, cinayetin başka bir yerde işlenip cesedin surlara atılmış olma ihtimali ağırlık kazanıyor. Ekipler ayrıca Sierra'ya ait cep telefonu ve tablet bilgisayarın gömülmüş olabileceğini de belirtiyor. Polis, cinayeti ihbarlarla ve CSI yöntemiyle (laboratuvar tahlili) çözmeyi planlıyor.

TECAVÜZ YOK!
İstanbul polisi, CSI yöntemi ile, "Delilden sanığa ulaşmak" için ilk kez bu yöntemi uygalamaya başladı. Bunun için olay yerinde ve çevresinde kıl, tüy, saç, sakal, tükürük, ter, hava kabarcığı ve meni gibi DNA için deliller arandı. Bu delillerin, sabıkalıların ve şüphelilerin DNA'ları ile karşılaştırılacağı açıklandı. Öte yandan Sierra'ya yapılan ön otopsinin sonucu açıklandı. Tecavüz izine rastlanmadığı ama "tecavüz girişimi" olabileceği açıklandı. Ayrıca maktülün , boğuşma sırasında tırnaklarının arasında kalan dokulardan da örnekler alındı...

RÖNTGENCİ Mİ!
Sarayburnu sakinleri, bölgede turist kadınları izleyen röntgenciler ve madde bağımlılarının bulunduğunu öne sürdü. Vatandaşlar, "Buradaki röntgenciler de katil olabilir" dedi.

K-9'LAR DEVRİYE GEZİYOR
Talihsiz kadının ölü bulunduğu bölgede, polis memurları olağanüstü çalışma yapıyor. Bir yanda K-9 köpekleri, diğer tarafta dedektörlerle, delil aranıyor.

GÜVENLİK GEREKLİ
Olay yeri yakınındaki Cankurtaran Mahallesi Muhtarlığı azası Hayrettin Çövener (65), "Surlar, son dönemde tinercilerin yatağı haline geldi. Güvenlik önlemi alınmalı" dedi. Mahallede yaşayan Enes Pelit (24) ise kendisinin de burada bıçaklı saldırıya uğradığını söyledi.

SURLAR SAPIK DOLU
Saraı Sierra'nın cesedinin bulunduğu surlarda, daha önce de turist kadınlara yönelik birçok saldırı yaşandı: 15 Ocak 2007: İsveçli bir kadın turiste, bıçak zoruyla tecavüz edildi. 07 Mart 2010: Japon kadın, başına taşla vurularak tecavüze uğradı.

EŞİNDEN AYRILMIŞTI
Bundan bir ay önce eşini terk eden Sarai, 2 çocuğunu da yanına alıp annesinin yanına yerleşmişti Tatil için geldiği İstanbul'da öldürülen Sarai Sierra, ABD'nin en büyük şehirlerinden olan New York'ta, en tehlikeli uyuşturucu ve sabıkalıların bulunduğu Bronx'da yaşıyordu. FBI'ın verdiği bilgilere göre, eşi Steven Diaz ile arası açıktı. Çift, ayrı yaşamaya başlamıştı. Eşi ile anlaşamayan iki çocuk annesi genç kadın, bundan bir ay kadar önce evini terk edip annesinin yanına yerleşmişti. Sarai'nin internetten tanıştığı kişilerin evine gittiği, Türkiye'yi ve diğer ülkeleri böyle gezdiği iddia edildi.

Mevlüt YÜKSEL - Ali Balcı - Emir SOMER - Mesut ALTUN