Feraye in Feriye out

Casita'nın mantısı Feraye'yi 'Feriye' diye taklit eden Bodrum Mantı, dava sonuçlanmadan geri adım attı Eğer aynı olayı tekrarlarsa, 100 bin dolar ödeyecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2012 Güncelleme 31 Temmuz 2012, 00:00
Feraye in Feriye out

İÇİNDEKİLER

Sosyete mantıcıları arasındaki davada zafer Casita'nın oldu... Sevilen bir mantı çeşidi olan 'Feraye', yıllar önce Casita'nın sahibi Haluk Tanrıverdi tarafından sanatçı Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye ile birlikte bulunmuş ve kendisinin adı bu mantı çeşidine verilmişti. Casita'da garson olarak çalışan ve 5 yıl kadar önce ayrılarak Bodrum Mantı'yı kuran Cengiz Yanar ve ortakları, sosyetenin sevilen mantı çeşidi 'Feraye'yi 'Feriye' adı ile menülerine izinsiz koyarak dükkanında satışa başlamıştı. 'Feraye'nin isim hakkının sahibi Haluk Tanrıverdi, Bodrum Mantı'yı bu konuda uyarsa da bir sonuç elde edememişti. Bunun üzerine Casita Mantı'nın sahibi Haluk Tanrıverdi, geçen yıl önce avukat Abide Gülel ile anlaşarak konuyu mahkemeye taşıdı. Gülel Hukuk Bürosu bünyelerinde bulunan marka hukuku uzmanları ve kendi alanında uzman danışman bilirkişiler ile birlikte açılan dava sonrası mahkeme, öncelikle "ihtiyati tedbir" olarak 'Bodrum Mantı' mönüleri polis marifeti ile geçtiğimiz aylarda toplatıldı. Sonrasında ise ilk celseden sonra Bodrum Mantı sahipleri ve avukatları ile Casita Mantı sahibi ile masaya oturdu ve bir protokol imzaladı. Bodrum Mantı, daha zor durumda kalmamak için Feriye'yi mönülerinden çıkarttı.

TAKVİM'e konuşan avukat Abide Gülel, "Bodrum Mantı sahipleri tarafından davaları geri çekmem için tehditler yapıldı. Davamı Bodrum Mantı'nın Eylül 2012'de mönülerini değiştirmesi ve 'Feriye' adını kullanmaması şartı ile geri çektim. Anlaşmanın aksi bir halde Bodrum Mantı, Casita'ya 100 bin dolar yüklü miktar tazminat ödeyecek. Dava sürecindeki ilkeli yaklaşımımız, Feraye'nin haklı zaferini sağladı" dedi.

MEVLÜT YÜKSEL