Hızır acil turu

Yük asansöründeki kazada kolu katlanan yaralı 8 saatte 5 hastane dolaşarak ameliyata alınabildi. Ambulansla yapılan turda cihaz ve doktor yokluğundan, su baskınına kadar her türlü bahane hazırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2012 Güncelleme 20 Mayıs 2012, 02:18
Hızır acil turu

İÇİNDEKİLER

İstanbul Zeytinburnu'nda Özcan Kılıç, çalıştığı işyerinde asansörle üst kata malzeme çekerken halat koptu. Sağ kolu halata sıkışan ve kolu katlanan Kılıç, Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kılıç'ın burada beyin tomografisi ile el ve omuz filmleri çekildi. Doktorlar, Kılıç'ın sağ kolunda nabız olmadığını tespit etti. Hasta yakınlarına doppler ultrasonu çekilmesi gerektiği söylendi. Hastanede cihazın olduğu ama çekecek radyolog ile yorumlayacak doktor olmadığı ortaya çıktı. 4 saati burada geçiren Kılıç, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.

RADYOLOJİYİ SU BASMIŞ
Ambulansa bindirilen Kılıç, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Acil serviste bekleyen Kılıç'a "Sizi buraya kabul etmiyorlar" dendi. İddiaya göre, adli vaka olduğu için Kılıç'a beyin tomografisi çekilmesi de gerekiyordu. Ancak radyoloji hastayı kabul ederken, beyin bölümü, "Bize sormadan hastayı nasıl kabul edersiniz?" dedi. Kılıç ve yakınları, 30 dakika ambulansta gidecekleri hastanenin belli olmasını bekledi. Ardından Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne doğru yola çıkıldı. Ancak bekleyiş burada da sürdü. Ambulans şoförü, "Radyolojiyi su basmış. İçerden haber bekliyoruz" dedi. 30 dakikalık bekleyişin ardından Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin tomografisi çekilen Kılıç, yeniden Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorlar kriz merkezine telefon açarak "Bu hastanın kalp ve damar cerrahı olan hastanede ameliyatının yapılması gerekli" dedi. Ardından Kılıç, dün 03.00'te Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Burada anjiyo dahil tüm tekikleri yapılan Kılıç 04.30'da ameliyat edildi.

Barış SÖZAL