Haydi Türkiye

Lösemili Gamze Akbaş, ölmekten çok oğlu Atakan'ın öksüz kalmasından korkuyor. Herkesten bir damla kan bekliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2012 Güncelleme 13 Şubat 2012, 02:41
Haydi Türkiye

İÇİNDEKİLER

Gamze Akbaş İzmir'de yaşayan bir bankacı... Yakın zamana kadar eşi ve 3 yaşındaki oğlu Atakan ile mutlu günler geçiren Gamze'nin hayatı lösemi teşhisisye alt üst oldu. 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde kemoterapi almaya başlayan Gamze'yi hayata bağlayan ise annelik refleksi oldu. "Atakan için yaşamak istiyorum" diyen genç kadın önce bir blog açtı. Siteye hastalığını ve oğlu ile olan diyaloglarını yazan Gamze'nin bu dramı facebook ve twitter'ta birçok ünlünün de dikkatini çekti. Gamze'nin yazdıklarını okuyanlar gözyaşlarına hakim olamazken sosyal medyada hayati önem taşıyan ilik nakli kampanyaları başlatıldı.

TEK ÇARE İLİK NAKLİ
9 Eylül Üniversitesi Hematoloji Bölümü'nde yatan Gamze Aktaş, TAKVİM'E gözyaşları içinde konuştu.
Anne Aktaş, "Kendim için değil, oğlum için yaşamak istiyorum. Bunun için Ulusal Kemik İliği Bankası'na kan vererek kemik iliği için donör sayısının artması gerekiyor. Benim için tek çare kemik iliği nakli. Bu konuda Türkiye'nin dışındaki insanlara da ulaşmak gerekiyor.
Bunun için yardım istiyorum." dedi.

ÇARE SİZ DE OLABİLİR
Öte yandan Gamze Akbaş'ın babası İbrahim Cansever "Hastalık 2 yıl önce ortaya çıkmıştı. Kök hücreyle tedavisi yapıldı. Ama şimdi tekrarladı. Kızımın kurtuluşu için gerekli olan kemik iliği belki sizde de olabilir" diyerek bağışçılardan yardım istedi.

ANNE SANA DAYANAMAM
"İster bir annenin vasiyeti deyin bu yazılanlara, ister gözü arkada kalmasın diye aklından geçenleri sıralıyor deyin..." diyor blog sitesine yazdıkları için Gamze...Bakın oğlu ile yaşadıklarını nasıl anlatıyor... "Ateşim var öksürüyorum dışarı çıkmıcam dediğimde Atakan'ım ne dedi biliyomusun... "Ateşin olmasın, ne olur öksürme canım annem dayanamam sana ' dedi.
Acile giderken Atakan canım yavrum benim elimden tutup koltuğa oturtuyor ne olur gitme diye. Dudakları büküldü, ağlamıyor ama gözleri yaşlı. Sana gelirken süt dilimi alırım dedim. Olmaz ne olur sen gitme de ben süt dilimi istemem, ne olur gitme dedi. Gitsem 70 milyonun ellerini ayaklarını öpsem yalvarsam ne olur bir tüp kan diye... İnanın canınız yanmıyo ilik alınırken o kadar basit ki, yeter ki tutsun.
3 yaşına girecek bir evlat için yapın. Yavrunuzu öpüp okşarken ben geleyim aklınıza, Atakan gelsin aklınıza. O zaman eminim bir tüp kan vermeye kesin gidiceksiniz.
Hepinizden ALLAH RAZI OLSUN.

GAMZE'NİN YAŞAM KODU
Kemik iliğinin hastayla uyuşma ihtimali aile dışından örneklerde 40 binde bir. Örneğinizin Gamze ile uyuşması için şu koda sahip olması gerekecek. HLA-ABC SINIFI : A*03, A*30, B*08, B*08 CW*07, CW*07 HLA-DQ DR SINIF II: DRB1*0301, DRB*0301, DRB3, DRB3, DQB1*0201, DQB1*0201

DEVLET EL ATSIN
18-50 YAŞINDA sağlıklı herkes kemik iliği bankasına gidip başvurabilir. Şehrinde kan iliği bankası bulunmayanlar ise www.kokhucrebagisla. com adresinden "Gönüllü Verici Kaydı" linkini tıklayarak başvuru yapabilir. İlik naklinin bu derece önem taşımasına rağmen 70 milyonluk ülkede çok az örnek bulunmasının nedenlerinden biri yapılan kan testin yaklaşık 200 TL olması ve bu bağış yapandan alınması. Sivil toplum kuruluşları ya da devletin bu meblağları üstlenmesi Türkiye çapında ilik örneği sayısını milyonlara çıkaracaktır.


Mevlüt YÜKSEL