Dolap beygiri

"TJK başkanı, beni PKK'lı olmakla suçluyor" diyen jokey Selim Kaya, köşeye sıkıştı. TAKVİM, Kaya'nın çürük raporunu ortaya çıkardı! Ünlü jokey, 'ruhsal bozukluk' teşhisiyle askere alınmamıştı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ocak 2012 Güncelleme 23 Ocak 2012, 02:40
Dolap beygiri

İÇİNDEKİLER

Yılda 2 milyar 700 bin TL'lik yarışın oynandığı İstanbul Veliefendi Hipodromu, karıştı! Şanlıurfalı jokey Selim Kaya "TJK başkanı, beni PKK'lı olmakla suçluyor. Ailemle birlikte dışlanıyorum" deyince iddialar havada uçuştu. Kaya'nın sözleri üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Kaya'nın sözleri Türkiye gündemine bomba gibi düşerken Türkiye Yarış Atı
Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği İkinci Başkanı Bahadır Gödek, TAKVİM'e çok önemli açıklamalarda bulundu. Gödek, "Askerlik için çürük, ata binmek için sağlam raporu alan Selim Kaya'nın amacı ne" diye sorunca ortalık karıştı. İşte TAKVİM, Gödek'in bu iddialarıyla ilgili olarak Selim Kaya'nın Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden aldığı "çürük" raporunu ele geçirdi. Söz konusu rapora göre 1983 doğumlu olan ünlü jokey, 2003 yılında 7 kişilik bir heyete girdi.

'BİPOLAR TİP' HASTASI
Doç. Dr. Kıdemli Tabip Albay Naim Dayan başkanlığındaki heyet, Kaya için "Bir hecmeden fazla tekrarlayan psikotik bozuluk (Bipolar Tip)" tanısı koyup "çürük" raporu verdi. Aynı raporda Kaya için "Askerliğe elverişli değildir" kararı oy birliği ile alındı. Söz konusu rapor GATA'nın Baştabibi Doçent Tabip Kıdemli Albay Dilaver Erşanlı tarafından da onaylandı. Kaya'nın bu rapor sayesinde askere gitmediği ve bu süre içinde atlara binerek çok sayıda yarış ve para kazandığı iddia edildi.

TEDAVi ŞART
Selim Kaya için GATA tarafından konulan tanıyı uzmanlara sorduk. Uzmanlar Selim Kaya'nın aldığı "Bir hecmeden fazla tekrarlayan psikotik bozukluk (Bipolar Tip)" tanımlamasını "Kalıcı akıl sağlığı" olarak nitelendirdi. Uzmanlar, şunları söyledi: "Bu rahatsızlık, akıl sağlığı bozukluğudur. Bu tür problemleri olan bir insan risk grubuna alınmalıdır. Söz konusu rahatsızlık, uzun süreli ilaç tedavisi gerektirir."

'ZARAR VERDİ'
Bahadır Gödek, Selim Kaya ile ilgili iddialarını sürdürdü. Gödek, şunları söyledi: " Veliefendi'de çalışanların yüzde 80'i Doğu'ludur. Ben de Erzurumluyum. Selim Kaya 'Ağabeyimin 500 atı var' demiş. Ayrımcılık yapılsa Selim Kaya ve ailesi bu kadar servet yapabilirler miydi? Evet Selim kaya popüler bir jokeydir. Benim atlarıma da binmiştir. Ama konuşmaları camiaya zarar vermiştir."

Mevlüt YÜKSEL