TJK'da çürük elma

TAKVİM'in haberi üzerine TJK'dan yükselen sesler arttı! At sahibi Bahadır Gödek, ilginç bir açıklama yaptı: Askerlik için 'çürük', ata binmek için 'sağlam' raporu alan Selim Kaya'nın amacı ne?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2012 Güncelleme 22 Ocak 2012, 02:57
TJK’da çürük elma

İÇİNDEKİLER

Türkiye Jokey Kulübü'nü (TJK), "ayrımcılık iddiaları" ayırdı. Herşey, ünlü jokey Selim Kaya'nın TAKVİM'e yaptığı açıklamalarla başladı. Kaya, Veliefendi'de doğu kökenli insanların, terör örgütü yandaşı gibi gösterilerek ayrımcılığa uğradığını ileri sürmüş, hatta TJK Başkanı Ömer Faruk Girgin'in kendisini engellediğini iddia etmişti. İşte TAKVİM'in bu haberinin ardından ortalık karıştı. Bazı jokeyler, "Evet, ayrımcılık var" derken, bazı jokeyler ve at sahipleri ise "Tamamen yalan" açıklamasını yaptı.

'GERÇEĞİ SÖYLEMİYOR'
Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de müdahale ederek müfettiş gönderdiği krizde, bir isyan sesi de Bahadır Gödek'den yükseldi. Çok sayıda atı bulunan ve Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri (T.Y.A.Y.) Derneği'nin ikinci başkanı olan Gödek, Selim Kaya'nın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

'ÇOK EKMEK YEDİ'
Gödek, yazılı açıklamasında şunları vurguladı: Kaya'nın kime, ne mesaj verdiğini anlamakta zorluk çekiyoruz. Askerlik yapmamak için GATA'dan aldığı 'çürük' raporunun akabinde ata binmek için aldığı 'sağlam' raporu arasındaki çelişkiye rağmen bu camia kendisine çok şey vermiştir. 40 bin kişinin ekmek kapısı olan bu camiayı kimse zan altında bırakamaz.


MEVLÜT YÜKSEL