Anl'at TJK

TAKVİM'in 'Veliefendi'de PKK Krizi' haberinin ardından, Tarım Bakanı Mehdi Eker, düğmeye bastı. Olayı araştırması için TJK'ya müfettiş yolladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ocak 2012 Güncelleme 21 Ocak 2012, 01:54
Anl’at TJK

İÇİNDEKİLER

Türkiye' nin ünlü jokeylerinden Selim Kaya'nın TAKVİM gazetesine yaptığı açıklamalar, dikkatlerin bir anda Türkiye Jokey Kulübü ve Veliefendi'ye çevrilmesine neden oldu. TAKVİM Gazetesi'nin "Veliefendi'de PKK Krizi" haberinin ardından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Ömer Faruk Girgin'i Ankara'ya çağırmıştı.

AÇIKLAMALARI YETMEDİ
Bakan Eker'in, Başkan Girgin'e "Veliefendi'de memleket ayrımcılığı yapılıyor mu?" diye sorduğu öğrenilirken, olay bu kadarla sınırlı kalmadı! Eker, Girgin'in verdiği yanıtlardan tatmin olmayarak Hukuk Müşaviri Erdal Celal Sumaytoğlu'nu incelemelerde bulunmak için İstanbul'a yolladı. Öte yandan yaptığı açıklamalar ile at yarışı dünyasının bilinmeyenlerini açıklayan jokey Selim Kaya, dün kendisi ile röportaj yapmaya gelen gazeteciler ile görüşürken, Veliefendi Hipodromu'ndan dışarı çıkartılmak istendi. Kaya, TJK güvenlik görevlileri kendisini dışarı çıkartmak isteyince, "İşte ayrımcılığın geldiğin noktayı gözlerinizle görüyorsunuz" dedi.

KAYA: BENİ YILDIRAMAZLAR
Ünlü jokey, Türkiye Jokey Kulübü üyelerinden 20 at sahibinin kendisini bir daha ata bindirmeme kararı hakkında da tavrını ortaya koydu. "Ben atlarla doğdum, atlarla yaşıyorum ve atlarla öleceğim" diyen Kaya, "Namusumla at binmeyi sürdüreceğim. Bana ve bizlere ayrımcılık yapılsa da, dışlasalar da Ay-Yıldızlı bayrağı her yerde dalgalandıracağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

JOKEYLER KEFENLERi iLE YARIŞIYOR
Yalçın Akağaç'ın attan düşerek felç olmasının ardından, hipodromlarda yaşanan acı kazalar gündeme geldi. Türkiye'de profesyonel olan yaklaşık bin 500 jokeyin adeta kefenleri ile ata bindikleri ve zaman zaman attan düşerek yaralandıkları anlaşıldı. Tabii bu kazaların ölümle sonuçlandığı da oldu. İşte bunlardan en önemli örnek, 5 Ocak 2009'da, Bursa'da yaşandı. 4 gün önce attan düşerek felç olan Yalçın Akdoğan'ın samimi arkadaşı Gürkan Öker, Osmangazi Hipodromu'nda yapılan yarışlar sırasında atan düşerek hayatını kaybetmişti. Jokeyler arasında çok sevilen ve yarışseverlerin "Ailenizin jokeyi Gürkan Öker" adını taktığı jokey öldüğünde, yine başında şimdi felç olan Kasımpaşalı Jokey Yalçın Akağaç vardı. Akağaç, kaybettiği arkadaşı için uzun uzun gözyaşı dökmüştü.

Yakın arkadaşı Gürkan Öker'in cenazesinde tabutun başından bir an olsun ayrılmayan Yalçın Akağaç, "Her jokeyin kefeni ile yarıştığını" vurgulamıştı.

BAŞBAKAN TELEFON ETTİ
Veliefendi'de yarışırken attan düşerek felç kalan ünlü jokey Yalçın Akağaç'ın tedavisi sürüyor. Evli ve iki çocuk babası olan Akağaç'ın, felç olduğunu öğrenince gözyaşlarını tutamadığı ortaya çıktı. Ünlü jokeyin, 400 bin lira vergi borcu olduğu ve bir daha ata binemeyeceği için "Asıl şimdi yandım. Ben bu borcu nasıl öderim" dediği öğrenildi. Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akağaç'ı bizzat arayarak "Geçmiş olsun" dileklerini iletti. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de, dün hastaneye giderek ünlü jokeyi ziyaret etti. Eker, jokeyin sağlığına kavuşması için elinden geleni yapacağını söyledi.

URFALILAR DESTEKTE!
Pistlerin yetenekli ismi Selim Kaya'nın "TJK Başkanı Ömer Faruk Girgin, doğulu olduğum için beni dışlıyor" demesinin ardından memleketinden büyük destek gördü. Şanlıurfalı jokeyler ve at sahipleri, "Biz terör örgütü yandaşı değiliz. Gerekirse yarışlardan çekiliriz. Ayrımcılık yapılmasın" diyerek tepki verdi.

MEVLÜT YÜKSEL - Mehmet YILDIRIM