Engelsiz aslanlar

Basket sahalarının engel tanımayan aslan parçaları yine gururla buluştu. Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımı, 3'üncü kez Kıtalararası Dünya Şampiyonu oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2011 Güncelleme 17 Ekim 2011, 01:18
Engelsiz aslanlar

İÇİNDEKİLER

İnsanoğlu kendisine engel çıkartmak için çalışırken onlar engelleri ortadan kaldırdı. Hayatlarını sporla birleştiren 11 cesur yürek, hepimize örnek olacak bir başarıya imza attı. Basket topuyla mucizelere imza atan kahramanlar, sınırları aşıp bir kez daha Ay-Yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdı. Kahramanlık öyküsünün ana karakterleri ise Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımı'nın oyuncularıydı. Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımı, önceki gün Japonya'nın Kitakyushu kentinde 9.'su düzenlenen Kıtalararası Kupa'nın final maçında sahaya çıktı.

MUTLULUK TABLOSU
Sporcularımız, ev sahibi Miyagi MAX ile karşılaştı. Mücadeleden 68-51'lik skorla üstün ayrılan Engelsiz Aslanlar, üçüncü kez "Dünya Şampiyonu" oldu. Ancak aslan parçalarının gururları bununla sınırlı kalmamıştı. Zira Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımı tam 5 kez lig şampiyonu, 3 kez de Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmuştu. İşte 70 milyonun yüzünü güldürüp göğsünü kabartan cesur yüreklerin hikayesi...

ÖZGÜR GÜRBULAK
3 yaşındayken ateşlenince hastaneye kaldırıldı. Bu sırada yapılan bir iğne sonucu engelli kaldı. O da ailesinin sayesinde sporla tanıştı. 2002 yılından beri hem A, hem de B milli. 2009'da da"Avrupa'nın en değerli oyuncusu" seçildi.

ÖMER GÜRKAN
Sakatlığından önce Sivas'ta basketbol oynuyordu. Sol bileği sakatlandı. Kemik yanlış kaynadığı için ayak başparmakları kesildi. Ancak Sedat İncesu sayesinde basketbola devam etti.

VOLKAN AYDENİZ
Henüz 5 yaşında tren kazası geçirdi. Sağ ayağının üzerinden yük treni geçti. Kazadan sonra doktor 'Top oynayamayacak, koşamayacak' dedi. Ama 14 yaşında gönül verdiği basketbola geçti ve hayallerini bir bir gerçekleştirdi.

MURAT YAZICI
Ramazan gibi Murat da doğuştan engelliydi. Samsun'da 15 yaşında sporla tanıştı. Sonra İstanbul Üniversitesi Spor Yöneticiliği'ni kazandı. İstanbul'a gelince de Galatasaray'da oynamaya başladı.

RAMAZAN KAHRİMAN
Doğuştan engelliydi. 2002 yılında Samsun'da spora başladı. İstanbul Üniversitesi'ni kazanınca da engelsiz hayallerini Galatasaray'a taşıdı.

FİKRİ GÜNDOĞDU
2003'te tüfekle oynarken omuriliğinden yaralandı. 3 ay hastanede yattı. Eve döner dönmez annesi engelliler derneğine kaydını yaptırdı. Gündoğdu, o dernek sayesinde basketbolla tanıştı.

İSMAİL AR
17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nde enkaz altında kaldı. Deprem olduğunda henüz 14 yaşındaydı. Ancak o depremle kaybettiği adımlarını basketbolla kazandı...

DİLARA ENDİCAN
Ya jüri üyesi ya da sosyetenin renkli bir siması olarak akıllara kazındı. Ama takımın şube kaptanı olan Endican'ın engelsiz başarıdaki payı çoktu...