Arazi oldular!

Konya'da çiftçiler için arazi iyileştirilmesi konulu seminer düzenlendi. Günler önce duyurusunun yapıldığı seminere katılan olmadı. Profesörler boş koltuklara ders verdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2011 Güncelleme 16 Haziran 2011, 11:04
Arazi oldular!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de eğitim şart!. Ama koşullar uygun olursa... Eskişehir Osmangazi Üniversitesi yürüttüğü 'Desire' projesi çerçevesinde Konya Karapınar Belediye Meclis Salonu'nda "Çölleşmenin Azaltılması ve Arazi İyileştirilmesi'' konulu bir eğitim semineri düzenlemek istedi. Aylar öncesinden ilgili tüm kurumlara ve çiftçilere seminerin yapılacağı bilgisi verildi.

HOPÖRLERDEN DUYURU
İşini sağlama almak isteyen yetkililer, belediyenin hopörlerinden de çiftçilere semineri bir kez daha hatırlattı. Seminere, Proje Yürütücüsü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk Ocakoğlu ve proje araştırmacısı Selçuk Üniversitesi Toprak Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Zengin ve diğer katılımcılar geldi. Profesörler salona girdiğinde şok oldu. Çünkü gelen kimse yoktu. Profesörler, konuşma yapmak için çiftçilerin gelmesini bekledi. Ama bekleyiş nafile çıktı.

BİR SAAT BEKLEDİLER
Bir saat çiftçilerin gelmesini bekleyen konuşmacılar, kimsenin gelmemesine rağmen, dinleyici varmış gibi eğitim konularını boş sandalyelere anlattı. Prof. Dr.
Ocakoğlu "Sanırım çiftçilerimiz tarlalarında çalıştığı için katılamadı ama biz sandalyeler boş da olsa anlatacağız. Birkaç çiftçi gelmesi bile yeterli'' dedi.