
Nakış Nine
CHP'li Manavgat Belediyesi'ne rüşvet operasyonunda flaş gelişme! 6 tutuklama
CHP’li Manavgat Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. İlçedeki tüm otelleri haraca bağlayan Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 34 şüpheliden adliyeye sevk edilen 6'sı tutuklandı.

Antalya'da CHP'li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonunda Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 34 şüpheliden adliyeye sevk edilen 6'sı tutuklandı.
CHP'li Manavgat Belediyesine rüşvet operasyonunda flaş gelişme! 6 tutuklama (Takvim.com.tr | Foto Arşiv)
Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığınca otel tadilatı, inşaat ruhsatı ve iskan başvurularıyla ilgili rüşvet alındığı iddiası üzerine başlatılan soruşturmanın ardından belediyeye düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 34 kişiden, emniyetteki işlemleri tamamlanan 6'sı Manavgat Adliyesine sevk edildi.
CHP'li Manavgat Belediyesine rüşvet operasyonunda flaş gelişme! 6 tutuklama (Takvim.com.tr | Foto Arşiv)
RÜŞVET OPERASYONUNDA 6 TUTUKLAMA
Savcılık ifadelerinin ardından belediye meclis üyesi Mehmet Tosak ile iş insanları Mesut Kara, İlker Günay, Mehmet Ali Fansa, Kemal Taş ve Şükrü Ilgın, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.
CHP'li Manavgat Belediyesine rüşvet operasyonunda flaş gelişme! 6 tutuklama (Takvim.com.tr | Foto Arşiv)
Sulh Ceza Hakimliği, belediye meclis üyesi Mehmet Tosak'ın "zimmet", Mesut Kara'nın "rüşvet almak", İlker Günay'ın "zimmet", Mehmet Ali Fansa'nın "icbar suretiyle irtikap", Kemal Taş ve Şükrü Ilgın'ın ise "rüşvet vermek" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.
Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
CHP'li Manavgat Belediyesine rüşvet operasyonunda flaş gelişme! 6 tutuklama (Takvim.com.tr | Foto Arşiv)
RÜŞVET OPERASYONUNDA NELER YAŞANDI?
Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığınca otel tadilatı, inşaat ruhsatı ve iskan başvurularıyla ilgili rüşvet alındığı iddiası üzerine başlatılan soruşturmanın ardından, İl Emniyet Müdürlüğünün yürüttüğü çalışma kapsamında şüphelilere yönelik 4 aylık teknik ve fiziki takip gerçekleştirilmişti.
CHP'li Manavgat Belediyesine rüşvet operasyonunda flaş gelişme! 6 tutuklama (Takvim.com.tr | Foto Arşiv)
Yürütülen çalışma kapsamında, Belediye Başkanı Kara'nın yeğeni H.C.G. aracılığıyla rüşvet istendiği, rüşvet alınmadan ruhsat verilmediği öne sürüldü. Ayrıca Manavgat Belediyesi, belediyeye bağlı iştirakler ve spor kulübü üzerinden kurulan paravan şirketler aracılığıyla hizmet veya mal alımı yapıldığı, sahte faturalarla haksız menfaat sağlandığı ve şüphelilerin bu yolla yaklaşık 800 milyon lirayı üzerlerine geçirdiği iddia edilmişti.
Belediyeye düzenlenen operasyonda, Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alınmıştı.
Soruşturma kapsamında, Belediye Başkan Yardımcısı M.E.T'nin, C.C. isimli bir kişiden rüşvet aldığını gösterdiği iddia edilen görüntüler de ortaya çıkmıştı.