Kilise cezası

Fener Rum Patrikhanesi'nin Heybeliada'da yaptırmak istediği kilise için hakim, 2 yıl sonra son sözü söyledi: Patrik dışında tüm sanıklar suçlu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2010 Güncelleme 12 Ekim 2010, 15:37
Kilise cezası

İÇİNDEKİLER

Fener Rum Patrikhanesi'nin Heybeliada'da domuz çiftliğine yapmak istediği kilise davasında ceza yağdı. Fener Rum Patrikhanesi, Heybeliada'da Domuz Mandırası Tepesi'nde eskiden keşişlerin domuz besledikleri baraka ile şapelin yerine kilise yapmak istedi. Ancak bu istek tartışmaların fitilini ateşledi. Adalar Orman İşletme Şefi Yüksel Özcan 2007'de orman alanı diyerek kilise inşaatını yıktı. Dönemin Adalar Kaymakamı Mevlüt Kurban da, 'zilliyet hakkı'ndan dolayı kilisenin yapılabileceğini belirtti. Orman İşletme Şefi Yüksel Özcan da, "Patrikhaneye ait olduğu belirtilen yer tapuda devlet ormanı olarak görünüyor. Patrikhane yanlış adres vererek kilisenin yapıldığı yere usulsüz elektrik bağlattı" dedi.

PATRİKHANEYE SUÇLAMA
Özcan bu yanıtı üzerine Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri "Tapuya orman alanı olarak tescil edilen araziye yapılan kaçak yapıya kesinlikle izin verilmeyecektir" diye açıklama yaptı. Bunun üzerine taraflar mahkemelik oldu. Adalar Asliye Ceza Mahkemesi'nde iki yıldır süren dava 27 Temmuz'da bitirildi. Patrikhane'nin AİHM'e götürdüğü kaçak kilise davasında Adalar Orman Şefi Yüksel Özcan'a, mala zarar vermeden 5, Patrikhane papazları Apostol Daniilidiz ve Vasil Poridis'e kaçak inşaat yaptırmaktan 1 yıl 8 ay ve para cezası, inşaatı yapan Halim Gümüşcü, Ahmet Okur ve Abdi Perdahçı'ya ise 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Tek ceza almayan isim Patrik Dimitri Bartholomeos Arhondoni oldu.