Organı kayıp çete

Türkiye kayıplara karışıyor, Özel Dedektifler Derneği Başkanı Yetimoğlu organ mafyasına dikkat çekiyor: Yurt dışı merkezli bu çeteler iz bırakmıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2010 Güncelleme 03 Şubat 2010, 00:53
Organı kayıp çete

İÇİNDEKİLER

Özel Dedektifler Derneği Başkanı İsmail Yetimoğlu, kayıplarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Her gün en az 10 kişinin derneklerine başvurduğunu belirten Yetimoğlu, "Her başvuruyu kabul etmiyoruz. Önce değenlendiriyoruz" dedi. 2009 yılında 27 kayıp çocuğu araştırdıklarını belirten Yetimoğlu, 23 kişinin izine ulaştıklarını ifade etti. Yetimoğlu "Peki çocuk kaçıran çete kim" sorusuna ise şu yanıtı verdi: Organ mafyası çok aktif. Kayseri'deki çocukların da organ mafyası tarafından kaçırılmış olabileceğine dikkat çeken Yetimoğlu, şunları söyledi: Emniyet, Türkiye'deki organ mafyasının kökünü kazıdı. Bu nedenle bunlar yurt dışı merkezli çalışıyor. O yüzden kaçırılan çocuklardan geriye hiçbir iz bırakmıyorlar. Öldürüp bir kenara atıyorlar. Günlerce gözlem yapıp en uygun zamanı bekliyorlar. Ondan sonra da çocukları kaçırıyorlar. Terör grupları, dilencilik ve fuhuş mafyasının da kayıplarda parmağı var. Yetimoğlu, "Aileler çocuklarını an be an ama çaktırmadan izlemeli. Bilgisayara dikkat edin. Sosyal paylaşım sitelerine dikkat" dedi. Bu arada Yetimoğlu kayıp aramada dedektiflik ücretinin 10 bin TL olduğunu söyledi.

Acının 135. günü
Kayseri'de, Ramazan Bayramı'nın 2. günü kaybolan Dilruba Tekin (6), ağabeyi Ahmet Tekin (7) ve 11 yaşındaki Türkan Ay'dan 135 gündür ses yok. Bin 450 polis 6 bin 600 kişiyle görüştü, bin 50 şüpheli araç kontrol edildi, toplam bin 900 evde arama yapıldı. Ancak çocuklar bulunamadı.

Akıllı çanta
Kayıp çocuk olayları, elektronik firmalarını da alternatif güvenlik sistemleri geliştirmeye itiyor. Bursa'da da bir firma "akıllı çanta"yı geliştirdi. Projeye göre firma, söz konusu cihazı çocuğun çantasına yerleştiriyor. Bundan sonrası aileye düşüyor. Kullanıcı adı ve şifre verilen veliler, istedikleri zaman internetten sistemlerine girerek, çocuklarını adım adım takip edebiliyor. Cihazın bir başka özelliği de çocuğun bindiği servis aracının hızını ölçebilmesi.


MEMUR REKLAM FİLMİNDE OYNAYABİLİR Mİ?

"BELEŞ" KAMPANYAYA HÜCUM!

FACEBOOK ÜLKESİ!

EN BÜYÜK ZAM TİYATRO BİLETİNE