Tıp çaresiz kaldı kardeşler ölüme gidiyor

Yozgat'ta bir çocuğunu kaybeden aile, halen yatağa mahkum yaşam mücadelesi veren diğer iki çocuklarını sağlığına kavuşturmak için mücadele veriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ağustos 2009 Güncelleme 07 Ağustos 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Şerife ve İlhami Torun çifti ilki 15 yıl önce dünyaya gelen 3 çocuğunda meydana gelen hastalık nedeni ile çaresiz... Torun çiftinin ilk çocukları Tayfun 1994 yılında sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Doğum, hamilelik ve sonrasında tüm kontrolleri normal seyreden Tayfun, 4 yaşından sonra yürüyememeye ve giderek yatağa bağımlı hale geldi. Tayfun'un hastalığının baş gösterdiği sırada Torun Ailesi'nin ikinci çocukları Şükrü (9) doğdu. Tayfun'un tedavisi için doktor doktor gezen Torun çifti, Şükrü'nün de 4 yaşından sonra aynı hastalığa yakalanması ile çaresiz kaldı. Doktorların bir çocuk daha dünyaya getirmeleri halinde hastalığın duracağı yönündeki tavsiyeleri üzerine doğan Berat da ağabeyleriyle aynı kaderi paylaştı. 7 yaşındaki Berat, yataktan çıkamıyor.

TAYFUN 9 YAŞINA KADAR YAŞAYABİLDİ
Çocukların sağlıklı bir şekilde doğduğunu ve daha sonra hastalandığını belirten baba İlhami Torun, "Biz devletimizden çocuklarımızın tedavisi için yardımcı olmalarını istiyoruz. Bazı doktorlar, bize önce ümit veriyor, paramızı alıyor. Daha sonra da, 'Bir şey yapamıyoruz' diye gönderiyorlar. Tıpta mutlaka bir çaresi vardır diye düşünüyoruz. Bu tip hastalığı olup çare bulan varsa bize yardımcı olsun" diye konuştu.