Sosyetik antikacının ölüm korkusu

Uğur Batur, antika kaçakçılığı teklifini reddettiği Ortadoğulu ortağı tarafından darp edildi. Ortağı ve adamından ölüm tehdidi alan Batur, 'Annemi de onlar öldürmüş olabilir' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ağustos 2009 Güncelleme 07 Ağustos 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Sosyete antikacısı olarak tanınan Uğur Antik'in sahibi Uğur Batur, geçtiğimiz ay Ortadoğu'nun en büyük antika kuruluşlarından ve aynı zamanda ortağı olan Art&Antiques'in sahibi Faisal El-Sadavi'den şikayetçi oldu. Sadavi'nin kendisini ölümle tehdit ettiğini iddia eden Batur, olay sonrası Takvim'e özel röportaj verdi. Uğur Batur'un iddialarına göre her şey El-Sadavi'nin sağ kolu Seçkin Sağlam'ın Batur'a antika kaçakçılığı yapmayı teklif etmesiyle başladı.

'SİLAHLA EV BASTI'
Suudi Arabistan uyruklu antikacının bu teklifini hiç düşünmeden reddeden Uğur Batur, bu olay sonrası yaşananlarla ilgili şu iddialarda bulundu: "El-Sadavi ve adamı Seçkin Sağlam zorla evime girip beni darp etti. Ağzıma silah dayayıp antikaları yurtdışına kaçırmamı aksi halde kendilerine 5 milyon dolar vermemi söylediler. 5 milyon dolar nakit param olmadığımı söyleyince evimi üzerlerine yapmamı istediler. Beni feci şekilde dövüp 'Seni burada aynı annen gibi öldürür, olaya da intihar süsü veririz' diyerek tehdit ettiler. Bu korkunç olay sonrası bir süre İstanbul dışında saklanan Uğur Batur'un iddiasına göre El-Sadavi ve Seçkin Sağlam, tehditlerini sürdürdü.

ORTAYA ÇARPICI İDDİALAR ATTI!
Sosyetik antikacı, gizli bir numaradan arayan kişinin kendisine "Seni öldürmesi için El-Sadavi Seçkin Sağlam'a 30 bin dolar ve son model bir Jaguar hediye etti" dediğini öne sürdü. Aldığı ölüm tehditleri ve evinde gasp edilmesi üzerine soluğu savcılıkta alan Uğur Batur, Al-Sadavi ve Seçkin Sağlam'dan şikayetçi oldu. "Ölürsem sorumlusu Seçkin Sağlam ve Al-Sadavi'dir" diyen Batur, şimdilerde polis korumasındaki evinden bir an olsun adım atmıyor. 2006'da tüm malvarlığını Mehmetçik Vakfı'na bağışladığını açıklayan Uğur Batur, son olarak bir şok iddiada daha bulundu: "9 yıl önce korkunç bir cinayete kurban giden annem Aysel Kayra'nın katili Veysel Yıldız, daha önce de Al-Sadavi'nin yanında çalışıyordu. Annemi de Al-Sadavi öldürtmüş olabilir!"