İnsanlık elini açmadı

Marmaris'te intihara kalkışan şizofren Rus turist ikinci denemeye teşebbüs etmemek için kendisini yatağa bağlattı. Otel müdürünün girişimine rağmen hastanelere kabul edilemeyen talihsiz adam 20 saatlik bir kabus yaşa

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2009 Güncelleme 30 Temmuz 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Turist rekoru kıran Muğla'nın Marmaris ilçesi, insanlık dışı bir olaya sahne oldu. Rus turist Sergey Papshev (26), kız arkadaşı Anna Ryazantseva ile Marmaris'e geldi. Papshev, tatilinin 4. gününde, intihara kalkıştı. Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan turistin şizofren olduğu ve uyuşturucu kullandığı öğrenildi. Hastanede krize giren ve bir monitörü kıran turist, ertesi gün taburcu edildi. Tekrar oteline dönen Papshev kız arkadaşına, "Krizim tutuyor. Beni bağlayın yoksa tekrar atlayabilirim" dedi. Bunun üzerine otel çalışanları turisti yatağa bağladı. Sabah durumu öğrenen otel sahibi Gürcan Uysal, önce hastaneleri aradı ve Papshev'in götürülmesini istedi. Devlet Hastanesi, Papshev'in devlet malına zarar verdiğini öne sürdü ve "Onu kabul edecek odamız yok. Tekrar gelip alamayız" diyerek talebi reddetti.

Vali saatler sonra öğrendi
Aradığı hiçbir kurumdan yardım alamayan Uysal, bu kez Valilik özel kalemini aradı ama bu görüşmeden de sonuç çıkmadı. Uysal, bu defa Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan ambulans istedi. Oda yetkilileri ise hastayı hem 650 TL para hem de polis olduğu takdirde taşıyabileceklerini söyledi. Parayı kabul eden Uysal, polis talebinde başarılı olamadı. Saatler sonra durumu öğrenen Muğla Valisi Ahmet Altıparmak'ın girişimleri sonucunda Papshev, Muğla Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaşananlara isyan eden Uysal, "Kim olursa ve hastalığı ne olursa olsun burada bir insan ölüyor ama kimse ilgilenmiyor. Yaşananlar karşısında insanlığımdan utandım" dedi. Papshev'in kız arkadaşı Anna Ryazantseva da yaşadıklarının dehşet verici olduğunu söyledi. Hem Rusya'dan hem Türk yetkililerden şikayetçi olan Ryazantseva, "Bu olanlara inanamıyorum. İnanılır gibi değil" dedi.