Topbaş'ın başkanlık konutu çürük çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın oturduğu resmi konut, adeta canlı mezar gibi. Eksik malzemeyle yapılan lüks konut yıkılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2009 Güncelleme 26 Haziran 2009, 00:02

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, 2004 yılında seçildikten sonra taşındığı Florya'daki resmi başkanlık konutunun mega şehrin en dayanıksız binalarından biri olduğu belirlendi. Başkan Kadir Topbaş'ın 5 yılı aşkın süredir yaşadığı Florya'daki resmi başkanlık konutunun dayanıksız olduğu bir tesadüf sonucu ortaya çıktı. Geçen ay villanın çatısı akmaya başlayınca, tadilat başlatıldı. Ancak çatı aktarımı yapılırken tavan çöktü. Bunun üzerine İstanbul genelinde deprem taraması yapan belediye şirketi BİMTAŞ, konuta inceleme yaptı.

MALZEMEDEN ÇALINMIŞ...

Başkanlık konutundan numuneler alındı. İncelemede konutta bir kolonun kesildiği, yıkanmamış deniz kumu ve yetersiz demir kullanıldığı belirlendi. Alınan beton örneklerinde ise vahim bir tablo ortaya çıktı. Kullanılan betonun, yürüyüş yollarında bile kullanılmadığı belirlendi. Numuneleri inceleyen heyet, binanın acilen yıkılması istendi. Rapor üzerine Resmi Başkanlık Konutu, yıkılıp yerine yenisi yapılacak.