Kuvözde istifleme ölüm!

Devlet Hastanesi'nde doğan 3'üzler, 'Kuvöz yok' diye özel hastaneye sevk edildi. Ancak baba istenen parayı ödeyemeyince tek kuvöze konulan 3 bebekten biri hayata veda etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2009 Güncelleme 26 Haziran 2009, 01:43

İÇİNDEKİLER

Ağrı Doğubeyazıt'ta üçüz bebek teşhisi konulan anne Zeliha Kılıç, akrabalarının da yardımıyla İstanbul'a getirildi. Yaklaşık 14 yıldır çocuk özlemi çeken baba Halit Kılıç, eşini, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Bu hastanede 15 gün yatan anne, önceki gün sabaha karşı birer dakika arayla 2'si kız 3'üz bebek dünyaya getirdi.

ÖNCE 'ANLAŞMALIYIZ' DEDİLER!
Hastane yetkilileri, kuvöz yetersizliği gerekçesiyle bebekleri özel bir hastaneye sevk etti. Yeşil kartlı baba Halit Kılıç da, özel hastanenin masraflarını karşılayamayacağını söyleyince, "Anlaşmamız var" cevabı aldı. Bunun üzerine bebekler ayrı ayrı kuvözlere konarak Özel Çağıner Hastanesi'ne kaldırıldı. Ama baba Kılıç burada beklemediği bir durumla karşılaştı. Hastane yetkilileri "sevk belgesi" istedi. Tekrar Zeynep Kamil'den sevk belgesi talep eden baba, "O hastaneyle anlaşmamız yok" cevabıyla şaşkına döndü. Özel hastane, 1 gün için 4 bin 500 TL fatura çıkarttı. Baba Kılıç bu parayı ödeyemeyeceğini belirtince Çağıner Hastanesi Başhekimi, Ümraniye Devlet Hastanesi'ne sevk kararı aldı. Bunun üzerine 3 bebek de tek kuvöze konarak Ümraniye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ve ne yazık ki enfeksiyon kapan erkek bebek, yolda hayatını kaybetti. Diğer bebeklerin de durumlarının kritik olduğu belirtildi.