Hem eşi hem oğlu için kalp arıyor

Yaklaşık bir yıldır eşi ve oğlu için kalp arayan Refika Bingöl'ün dramı gözleri yaşartıyor. Çaresiz anne, herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2009 Güncelleme 27 Nisan 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Ege Üniversitesi Hastanesi, bu günlerde büyük bir drama sahne oluyor. Arıcılık yapan Mehmet Hayri Bingöl'e 1 yıl önce kalp yetmezliği teşhisi kondu. Bingöl, bu tarihten itibaren hastaneye yatırılarak, 'destek ünitesine' bağlandı. Ancak bir süre sonra oğlu Ferhat Bingöl'de (22) de aynı sorun tespit edildi. Geçen zamana rağmen nakil için uygun kalbin bulunamaması üzerine, Mehmet Hayri Bingöl yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Oğlu Ferhat Bingöl de kalbinin işlevini tam yerine getirememesi nedeniyle aynı hastanede 'destek ünitesi'ne bağlandı.

ORGAN BAĞIŞINA ÇAĞRI

Eşi ve çocuğunun her geçen gün eridiğine şahit olduğunu belirten Refika Bingöl, yakın zamanda uygun organ bulunamaması halinde eşini ve oğlunu kaybedeceğini bilmenin kendini kahrettiğini ifade etti. Anne Bingöl, "Herkesi organ bağışına çağırıyorum. Organlarımız toprakta çürüyeceğine, ölümle pençeleşen insanlara hayat olsun" diye konuştu.