Başbakan bizi uyarmıştı

Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat, Başbakan Erdoğan'ın kendilerini uyarmasına rağmen yasanın ivedilikle çıkarılması için ısrar ettiklerini söyledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2011 Güncelleme 01 Aralık 2011, 00:00
Başbakan bizi uyarmıştı

İÇİNDEKİLER

Sarı-kırmızılı Kulübün eski Başkanı Adnan Polat, değişen sporda şiddet yasasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Adnan Polat, zamanında yasayı kulüplerin tribün teröründen kurtulması için ivedilikle çıkarılmasını kendilerinin istediğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini uyarmasına rağmen ısrar ettiklerini belirtti.

4 BÜYÜK KULÜP HAZIRLADIK
Polat, "Biz özellikle de 4 büyük kulübün başkan ya da yöneticileri olarak yasayla ilgili bir taslak hazırladık. Bu taslakta yöneticiler için 1-3 yıl arasında değişen hapis cezası maddesi ve bu cezanın paraya çevrilme hükmü de vardı. Biz daha çok tribün terörü ve taraftarlar arasındaki şiddete yönelik maddeler üzerinde durduk. Çünkü bizim de istemediğimiz tribün olayları nedeniyle kulüplerimiz çok ağır para cezaları ödüyordu. Daha çok bunun önlenmesine yönelik bir yasa taslağı idi. Fakat bizim verdiğimiz taslakta olmayan bazı maddelerin de olduğunu yasa tasarısı onaylandıktan ve kanunlaştıktan sonra duyduk. Bu değişiklikleri kim yaptı, taslak Futbol Federasyonu'nda nasıl bir değişime uğradı bunu bilmiyoruz" dedi.