Atama bekliyoruz

Sınavı kazanıp sertifika alan 7 bin iş ve meslek danışmanı atamalarının yapılmasını bekliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mart 2014 Güncelleme 01 Mart 2014, 00:00
Atama bekliyoruz

İÇİNDEKİLER

İŞ ve meslek danışmanlığı (İMD) sınavını kazanmalarına rağmen, 10 aydır atamaları yapılmayan ve sayıları 7 bini bulan işsiz danışmanlar, hükümetten atama müjdesi bekliyor.

İŞSİZLİĞE ÇARE
Bu soruna dikkat çekmek için sosyal medyada platform kuran işsiz İMD'ler adına Zahide Yıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu ziyaret etti. Ahmet Gündoğdu, konunun sıkı takipçisi olacaklarını belirtti. Zahide Yıldız, işsizliğin üniversite mezunları arasında çok üst düzeyde ve önemli bir sorun olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Bizler de bu soruna çözüm bulunması amacıyla kurulan projenin yeni işsiz danışmanlarıyız. İnşallah Ahmet Bey'in konuya yaklaşımı ve Başbakanımız'a konuyu iletmesinin akabinde bir sonuca ulaşarak atanmak istiyoruz." İMD projesi, 2012 yılında işsizlik sorununun çözümü için faaliyete geçirildi ve 2013 yılında 600 binden fazla vatandaşın istihdama kazandırılmasına öncülük etti.

BAKANA ÇAĞRI
Gazetemizİ arayan yüzlerce okurumuz Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e çağrıda bulundu. 4C'liler kadro, kamuda işçi statüsünde çalışan üniversite mezunları memurluk, akademik personel zam, İMD'ler atama, memurlar ise disiplin affı ve derece istediklerini dile getiriyor. Vatandaşlar, bu sorunların biran önce çözüme kavuşması için Bakan Şimşek'in de destek vermesini
beklediklerini belirtiyor.