Hemşire krizini bakan çözecek

TAKVİM'in gündeme getirdiği aile sağlığı elemanlarıyla ilgili taslakta son kararı Sağlık Bakanı Müezzinoğlu verecek. 22 bin hemşire sözleşme yetkisinin doktora verilmesine tepkili

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2013 Güncelleme 08 Eylül 2013, 00:00
Hemşire krizini bakan çözecek

İÇİNDEKİLER

Aile hekimlerinin yanında görev yapan hemşire ve aile sağlığı elemanlarının işe giriş ve çıkış yetkisinin, hekime verilmesi konusunda son sözü, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu söyleyecek. Bakan'ın imzalaması halinde, hemşirelerin patronu artık yanında çalıştığı doktor olacak.

DOKTORLAR İSTEDİ
Sağlık Bakanlığı, aile sağlığı merkezlerinde görevli hemşireler ve aile sağlığı elemanlarının çalışma koşullarını belirleyen yönetmelik hazırladı. Yönetmelikte aile hekimlerinin taleplerine de yer verdi. Bazı aile hekimlerinin yanında çalıştırdığı, "hemşire, aile sağlığı elemanı" gibi personelden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Birlikte çalışacağımız ekibi kendimiz kurmak istiyoruz. Merkezden atama olunca sorun yaşanıyor" talebi üzerine Bakanlık, aile sağlığı elemanlarının işten giriş ve çıkışına çalıştığı hekimin karar vereceğini yönetmeliğe ekledi.

GÖRÜŞLER TOPLANDI
Bakanlık, hazırladığı yönetmeliği aile hekimleri, çalışanlar ve ilgili kurum ve kuruluşlara görüş sormak için gönderdi. Görüşlerinin tamamının alınmasından sonra yönetmelik Bakan onayına sunulacak. Yönetmelikte haklarına ilişkin düzenlemelere hemşireler itiraz etti. Ancak son kararı Bakan Müeizzinoğlu verecek. Müezzinoğlu, önümüzdeki ay önüne gelecek olan yönetmeliği aynen onaylarsa, bundan sonra hemşireler ve aile sağlığı elemanları, doktorun kararıyla işe alınacak ve işten çıkarılabilecek.

HÜSNİYE ORAL