Pes doğrusu

Bankaların icat ettiği masraflara 'kredi taksit sayısını düşürme' ücreti eklendi Daha fazla ödeyip taksit sayısını azaltmak isteyen tüketiciden, 400 lira istendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2013 Güncelleme 02 Nisan 2013, 00:00
Pes doğrusu

İÇİNDEKİLER

Müşteriden para almak için her yolu deneyen bankalar, birbiri ardına yeni ücretler icrat ediyor. Kredi kullananlara yeni bir masraf daha çıktı: Kredi taksit sayısını düşürme ücreti... Konut kredisi kullanan bir tüketici, ödediği taksit tutarını artırarak taksit sayısını azaltmak isteyince, banka 400 lira talep etti. Rize'de yaşayan Orhan K.'nın, Temmuz 2011'de konut kredisi çektikten sonra ödemediği masraf kalmadı. Kredi çekerken dosya masrafı ödedi. Eline toplu para geçip çektiği kredinin bir miktarını yatırınca, erken ödeme cezası verdi. Düşen faiz oranları sonrası kredisini yapılandırmak istedi, tekrar dosya masrafı ve yapılandırma ücreti ödedi. Orhan K., kredi taksit tutarını yükseltip taksit sayısını düşürmek istedi, bu sefer de banka kredi taksit sayısını azaltmak için ücret talep etti.

HER ADIMDA PARA
Bununla da kalmadı; bankanın aldığı tüm masrafların iadesi için yargıya başvurmak istedi, banka bu sefer de 50 lira doküman ücreti talebinde bulundu. Bankadan kredi çektikten sonra neredeyse tüm masrafların alındığı Orhan K., isyan etti: "Bu nasıl bankacılık anlayışı. Her şey tüketiciden para almak üzerine kurulmuş."