Türkiye'de yetkin insanlar işbaşında

Bülent Eczacıbaşı, Türkiye'nin son 10 yıldaki istikrarıyla ekonomiye güvenin arttığını belirtip, 'Kamu yönetimi sorunlara hakim' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2013 Güncelleme 17 Mart 2013, 00:00
Türkiye’de yetkin insanlar işbaşında

İÇİNDEKİLER

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Fuarı ISH için gittiği Almanya'da gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Türkiye ekonomisini değerlendiren Eczacıbaşı, 2013 yılının daha iyi olmasını beklediğini söyledi. Türkiye'nin son 10 yıldaki siyasi istikrarına vurgu yapan Bülent Eczacıbaşı, ilginç tespitlerde bulundu. İşte Eczacıbaşı'nın gözünden son 10 yıl:

İSTİKRAR GELDİ
* Türkiye normalleşme ve güven artışı yaşadı
* Başkaları krizdeyken biz mali çalkantı yaşamıyoruz.
*
Son krizden sonra Türkiye olağanüstü hızla toparlanıp, rekor büyümeye ulaştı.
* İstikrar ile Türkiye ekonomisine güven arttı.
* Kamu yönetiminin sorunlara hakim olduğu, yetkin insanların iş başında bulunduğu, tepkilerin zamanında verildiği bilinci hepimizde yerleşti.
* Sorunlarımız var ama buna sahip çıkacak yöneticiler var.
* Yönetim seçimle sınırlanmış işler değil, uzun dönemli olarak sorunları ele alıyor.
* 'Başaramayız, adam olmayız' noktasından kendimize güvenir hale geldik.
* Girişimciye, yatırımcıya moral ve cesaret geldi..
Bülent Eczacıbaşı bu kazanımlarla birlikte, büyüme modelimizi değiştirmemiz gerektiğinin de altını çizdi: "Türkiye belirli bir büyüme modeli ile iyi bir noktaya geldi.
Dünyanın 17'inci ekonomisi oldu.
Milli gelirini ihracatını arttırdı. Ama 2023 yılına yönelik olarak da çok büyük hedefler koydu. Bu modelle bu hedeflere gidebileceğimizi düşünmüyorum. Yeni model maliyete dayalı rekabet gücünden, inovasyona dayalı rekabet gücüne erişmemiz lazım."


YENİ ÜRÜNLER GELİYOR
Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, 50 yılı aşkın süredir düzenlenen ve banyo alanında dünyanın en büyük organizasyonlarından ISH Frankfurt'ta, yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alanda, VitrA ve Burgbad markalarının yeniliklerini sergiliyor. Fuara 15. kez katılan VitrA'nın standındaki ürünlerden en çok ilgi çekenlerden birisi deterjan haznesi ve girintisiz yüzeyiyle bakım kolaylığı ve hijyen sağlayan klozetler ve dar banyolarda yer kazandıran katlanabilir duş kabinleri oldu.

DÜNYADA İLK 5'TEYİZ
Bülent Eczacıbaşı VitrA grubunda yeni yatırımlar planladıklarını da anlattı. Öncelikle Rusya yatırımını hatırlatan Eczacıbaşı, hedefte Hindistan, Kuzey Irak, Mısır, Ürdün, Bulgaristan ve Polanya gibi pazarlar olduğunu belirtti. Bu noktada inovasyonu geliştirmeyi istediklerini söyleyen Eczacıbaşı "Dünyada ilk 5-6 arasındayız" dedi.