'Sanayinin derdine derman olacak'

Bakan Erdoğan Bayraktar, ''4+4+4 eğitim sistemi, yetişmiş eleman hasreti çeken sanayi bölgelerinin derdine derman olacak'' dedi.

Giriş Tarihi 08 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 08 Mart 2013, 15:28
’Sanayinin derdine derman olacak’

İÇİNDEKİLER

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm sürecinde eli keser tutan, mala tutan, teknoloji okuyan, kaliteli mal üreten ara teknik elemanlar ihtiyacının arttığına dikkat çekti. Bayraktar, bu ihtiyacın 4+4+4 eğitim sitemi ile çözüleceğini söyledi

Bayraktar, yaptığı açıklamada, yakında TBMM gündemine gelecek, Yapı denetim Kanun da yapılacak değişiklikle yapı denetim firmalarının teknik müşavirliğe dönüştürülmesiyle Türkiye'nin dünyada oyun kurucu olacağını söyledi. Bayraktar, Türkiye'nin mühendislik sektörü bakımından dünyada ikinci sıra da olduğunu ancak oyun kurucu özelliğini henüz geliştiremediğini bunun teknik müşavirlik sistemi ile değişeceğinin ifade etti.

Türkiye'nin, şartnameler, sözleşmeler, projeler ve tasarımlar yaptığına ancak hak ettiği yerde olmadığına işaret eden Bayraktar, "Dünyanın 100-120 devletinde mühendislik ve teknik müşavirlik ofisleri var. 30 bin personel çalıştıran teknik müşavirlik büroları var. Bunlar pastayı yiyor. Biz, işin biraz ameleliğini yapıyoruz" dedi.

Bakan Bayraktar, teknik müşavirlik ve kentsel dönüşüm projesiyle Türkiye'nin amelelikten kurtulup proje üreteceğini ve dünya da oyun kurucu olacağını söyledi.