Zenginlik kokusu

'Herkes beni kokumdan tanısın' hayali parası olan için gerçek oldu. Zenginler vermek istedikleri etkiye göre kendileri için parfüm yaptırıp altınlı şişelerde satın alıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2013 Güncelleme 03 Mart 2013, 00:00
Zenginlik kokusu

İÇİNDEKİLER

Lüksün alınabilirliği kolaylaştıkça sosyete ve iş dünyası farklı olmak adına çeşitli yollar deniyor. Eşyalarını yurtdışından alıp kıyafetlerini özel olarak diktiren zenginler şimdi işi daha ileri götürdü.

MÜCEVHER GİBİ
Kendilerine özel koku tasarlatan zenginler, içeriklerini ise etrafa vermek istedikleri etkiye göre belirliyor. Koku uzmanı Bihter Türkan Ergül, 3 yıldır kişiye özel parfüm tasarımları yaptığını söyledi. Kişiye özel koku ürettiği kişiler arasında işadamı Kaya Çinlingiroğlu ve oyuncu Pınar Altuğ ile sanatçı Seda Sayan gibi isimler olduğunu söyleyen Ergül, içindeki özlere göre kokuların fiyatlarının 100 dolar ile 2 bin dolar arasında değiştiğini ifade etti. Ünlüler için hazırlanan parfümlerin şişeleri değerli taşlarla süslenirken içlerinde 22 ayar altın konulanlar da bulunuyor. Türkan Ergül, siparişler önceden alındığında ahşap kutuların üzerine kişilerin isimleri ya da yazdırmak istedikleri kelimelerin marka olarak da işlendiğini belirterek, "Bu şişeler İspanya'da mücevher olarak satılıyor ancak burada koku şişesi olarak kullanılıyor. 60 adet şişe 2 ay içinde bitti. Şimdi yenilerini getiriyoriz" dedi. Özel koku için özellikle kadınların yaş, yeme-içme alışkanlıkları, uyku düzeni, su, süt ve et tüketimi gibi özellikleri önem kazanıyor. Ergül, "Kaya Çilingiroğlu'nun kokusunda sandal, çimen, bambu yaprağı gibi özler kullanıldı. Kokunun yarattığı etki ise; ikna edici ve sakinlik verici, Pınar Altuğ için ise paculi lotus kullanıldı. Bu hayal gücünü tetikler ve enerji verir" dedi.


BURÇİN GÖKTAN