Zam tablosu

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına bu ay yüzde 6.79 oranında zam geldi 813 liralık maaşta 55 liralık artış oldu. Emekliler yıl içinde bir zam daha alacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ocak 2012 Güncelleme 18 Ocak 2012, 01:38
Zam tablosu

İÇİNDEKİLER

Emekliler bu ay zamlı maaşlarına kavuşuyor. Sayıları 7.8 milyonu aşan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bu yılın ilk 6 ayına ilişkin zam oranları belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 6.79 oranında zam yapıldı. Bu zam Ocak ayı maaşlarına yansıyacak.

ENFLASYONA ENDEKSLİ
Son 2 yıldır seyyanen yapılan zam, bu yıl Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) oranında olacak. Aralık ayında eline 813 lira geçen bir emeklinin bankadaki hesabına 55 lira artı para yatacak. Aralık ayında bin lira olan maaş ise bin 68 liraya yükselecek. Temmuz ayındaki enflasyon rakamına göre emekliler ikinci 6 ay için bir zam daha alacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, işçi ve esnaf emeklilerinin bu ayki maaşlarını zamlı hesapladı.



* * *

İNTİBAKTA SONA GELİNDİ
Emeklilerin dört gözle beklediği İntibak Yasası'nda oranlar belirlendi. Refah payından emeklilere yüzde 75 pay verilecek. 1 milyon 913 bin emeklinin maaşlarında artış olacak. Düzenleme ile emekli aylıklarında 290 liraya varan artış gerçekleştirilecek. Emekliler, geçmişe dönük herhangi bir toplu ödemenin söz konusu olmadığı düzenlemeden önümüzdeki aylardan itibaren yararlanabilecek. Öte yandan yaklaşık 1.9 milyon memur emeklisi de yapılacak toplu sözleşme ile maaşlarına zam alacak.

* * *

TSE HELAL GIDA UZMANI ARIYOR
Dünyada 1 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşan helal gıda pazarından pay almayı hedefleyen Türkiye, helal gıda sertifika çalışmalarını hızlandırdı. Türk Standartları Enstitüsü (TSE), helal gıda uzmanı eğitim ve belgelendirme çalışması başlattı. Eğitime gıda ve ziraat mühendisliği, veteriner, kimya mühendisliği, beslenme ve diyetetik mezunları katılabiliyor.