Sigortalıya müjde

Özel hastanelerde 'çocuk doktorumuz sigortalılara bakmıyor' dönemi bitti. Hastaneler, tüm branşlarda hasta tedavi etmek zorunda olacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Aralık 2011 Güncelleme 25 Aralık 2011, 00:56
Sigortalıya müjde

İÇİNDEKİLER

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özel hastanelerde hastaları rahatlatacak önemli bir adım daha attı. SGK ile anlaşması olan, ancak bazı branşlarda anlaşma yapan özel hastaneler, bundan böyle bütün branşlarda hasta tedavi etmek zorunda kalacak. Yani özel hastaneler, "Çocuk doktorumuz SGK ile anlaşmalı değil, çocuğunuza bakamıyoruz" diyemeyecek. SGK Başkanı Fatih Acar, özel hastanelere yeni düzenlemeler getirdiklerini açıkladı.
Kurum ile sözleşmesi olan özel sağlık kuruluşlarının tüm doktor ve branşlarda hastaya bakacağını söyleyen Acar, "Bizimle sözleşme yapan hastaneler, tüm doktor ve branşlarını hastalara açmak zorunda" dedi.

FATURA GÖRÜLECEK
Öte yandan özel hastanede tedavi olan SGK'lılar, yapılan işlemlerin detaylı belgesini de görebilecek. SGK Başkanı Acar, hastaların ne kadarlık tedavi aldığını, ne kadar fark ücreti ödediğini, tahlil ve tetkikin ne kadar tuttuğunu, devletin kendisi adına ne kadar ödeme yaptığını görebileceğini, hastanelerin hastaya bu belgeleri vermek zorunda olduğunu kaydetti.