Eşyalarım Türk malı

İngiltere Adalet Bakanı Straw, Türkiye ekonomisinin gücünü küresel krizde gördüklerini belirtip, evindeki beyaz eşyaların Türk ürünü olduğunu söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2010 Güncelleme 17 Mart 2010, 01:46
Eşyalarım Türk malı

İÇİNDEKİLER

Türkiye -İngiltere Ekonomik ve Ticaret Ortaklık Komitesi Toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile dün Londra'da gerçekleşti. Yemekli toplantıya katılan İngiltere Adalet Bakanı Jack Straw, Türkiye'nin küresel kriz sürecinde finans sektörüne yönelik göstermiş olduğu başarıları övdü. Straw, "Türkiye'nin ekonomik krizde ne kadar dayanıklı olduğunu, özellikle bankacılık sektörünün ne kadar güçlü olduğunu gördük" dedi. Straw, kendisinin de evinde Türk malı çamaşır makinesi ve buzdolabı kullandığını söyledi. Başbakan Erdoğan ise konuşmasında, ABD ve Avrupa'da kriz sürecinde çok sayıda banka ve finans şirketi zor günler geçirirken, Türkiye'de finansal sistemin neredeyse hiç etkilenmediğinin altını çizdi. Erdoğan, "Türkiye pazarında İngiliz firmalarını görmek istiyoruz. Ülkelerimiz arasında ticari pazarın daha da güçlendirilmesinde özel sektörün etkisini kabul etmeliyiz" diye konuştu.

'10 buzdolabının 8'i bizden gidiyor'
İngiltere ile ticari ve siyasi ilişkilerin son derece yoğun olduğuna işaret eden Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da, toplantıya 400 Türk ve İngiliz işadamının katılmasının bunun bir göstergesi olduğunu vurguladı. Çağlayan, "Avrupa'da dış ticaret fazlası verdiğimiz tek ülke İngiltere'dir. İhracatta kablo, buzdolabı ve radyatörler başta geliyor. İngiltere'ye gelen her 10 radyatörün 2 tanesi Türkiye'den geliyor. Her 10 buzdolabının 8 tanesi Türk malıdır" dedi.


DÜNYANIN EN DEĞERLİ MARKALARI!

HAFTADA 2 MAĞAZA AÇACAK

160 BİN ANNEYE EMEKLİLİK FIRSATI