'Liderlik büyük oynamaktır'

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
'Liderlik büyük oynamaktır'
Young Guru Academy'nin (YGA) düzenlediği YGA Liderlik Konferansı'na katılan gençler, başarılı yöneticilerin deneyimlerini dinleme fırsatı buldu. Yaklaşık 17 bin başvuru arasından seçilen 2 bin kişiye Unilever CEO'su İzzet Karaca ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy konuşma yaptı. Liderliğin risk almak ve büyük oynamak olduğunu ifade eden İzzet Karaca, cesaretli olmanın iyi liderlik ve kariyer için çok önemli bir faktör olduğunu bildirdi. Karaca, "Liderin görevi, çalışanları oldukları yerden hiç gitmedikleri bir yere götürmektir" dedi. Şirketlerin ekip çalışmasıyla başarıya ulaşabileceğinin altını çizen Karaca, iyi liderin ekiple birlikte ve ekibin ruhunda çalışan insanlardan olabileceğini belirtti. Karaca, takım çalışmasının önemine değinerek, "Yüzde 51 çoğunlukla alınan kararda yüzde 100 uygulama gerektirir" dedi.

ÇEVRE KONUSU ÖNEMLİ
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ise sosyal sorumluluğun en önemli parçasının çevre konusu olduğunu dile getirerek, gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerini anlattı.

5 BİN KÜTÜPHANE
YGA Eş Başkanı Gökhan Meriçliler, yaptığı konuşmada, temel vizyonlarının sosyal sorumluluk projelerini ön plana çıkarmak olduğunu belirterek, "Hayalimiz, Cumhuriyetin 100. yılında 5 bin yaratıcı kütüphane kurmak" dedi. Meriçliler, YGA'nın 2023'de 200 bin gönüllü hizmetkar liderin çalışacağı bir sivil toplum kuruluşu olmasını istediklerini ifade ederek, konferans için 6 milyon SMS gönderildiğini ve 250 bin el ilanı dağıtıldığını bildirdi.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler