Ölüme demir attı

İtalya'da 1 yıl önce alıkonulan gemide tek başına nöbet tutan Satılmış, kalp krizi sonucu can verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Temmuz 2011 Güncelleme 22 Temmuz 2011, 03:21
Ölüme demir attı

İÇİNDEKİLER

İtalya'nın Ravenna Limanı'nda yakıt borcu nedeniyle 1 yıldır tutuklu bekletilen "Berkan B." adlı gemiye "el konulmasın" diye tek başına gemide kalan kamarot Nusret Satılmış (51), kalp krizi geçirerek öldü. Ukrayna'dan aldığı role saç yükünü İtalya'nın Ravenna Limanı'na götüren 6 bin 500 tonluk Berkan B. adlı gemi, 2010 Temmuz ayında yakıt borcu yüzünden tutuklandı. Bilgili Denizcilik'e ait geminin 187 bin Euro yakıt borcu olduğunu söyleyen yetkililer, yükün boşaltılmasını sağladıktan sonra çıkış izni vermedi. Borç ödenmediği için yeni yakıt da alamayan gemi, limanda mahsur kaldı.
Gemide mevcut bulunan yiyecek ve içecekle idare etmeye çalışan 23 kişilik mürettebat, stoklar tükenince yardım istedi. Maaşlarını alamayan gemiciler, durumlarını anlatmak için İngilizce ve İtalyanca, "Yardım edin" yazılı 4 pankart hazırlayarak gemiye astı. Ve bir kişi hariç tüm mürettebat, kendi imkanlarıyla Türkiye'ye dönüş yaptı.

KAPTAN: İYİ NİYET KURBANI
Kamarot Satılmış ise gemiye el konulmaması için gemiyi terk etmedi ve gemide tek başına 6 aydır bekliyordu. Ancak fedakar denizci, son nefesini gemide verdi. Uluslararası denizcilik kuralları gereği el konulmaması için bir kişinin beklemesi yeterli olan Berkan B.'nin kamarotu Satılmış'ın cesedi 5 Temmuz'da bulundu. Liman görevlilerinin kontrolü sırasında yatağında ölü bulunan Satılmış'ın kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Satılmış'ın büyük fedakarlık yaptığını belirten Kaptan Yaşar Ateş, Satılmış'ın iyi niyetinin kurbanı olduğunu söyledi.


Zeynel YAMAN