Amerikan kabusu

Her yıl 100 bine yakın Türk 'Amerikan Rüyası' Green Card için başvuru yapıyor. Ancak bu şirketlerin çoğu, dolandırıcı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mart 2011 Güncelleme 09 Mart 2011, 10:58
Amerikan kabusu

İÇİNDEKİLER

Dünyada milyonlarca kişinin hayalini süsleyen 'Amerika Rüyası', kabusa dönüşebilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde oturma, çalışma, eğitim ve yaşama hakkına sahip olmak isteyen kişileri hedef seçen dolandırıcılar, gönderdikleri e-mail'le 500 ile bin 500 dolar arasında ücret yatırılması halinde Yeşil Kart (Gren Card) başvurularının tamamlanacağını belirtiyor.

Türkiye'de de binlerce insanın mağdur olmasına neden olan Green Card dolandırıcılığına dikkat çeken Green Card 7/24 Müşteri Hizmetleri Yöneticisi Ozan Şirin, "Maalesef Amerika hayalleri olanları iki yöntem ile dolandırıyorlar. Gönderilen e-maillerin inandırıcı olması için ABD Dışişleri Bakanlığı'nın (USA Department of State) ücret yatırıldıktan sonra kendileriyle direkt temasa geçeceğini söylüyorlar. Parayı İngiltere üzerinden bir hesaba yatırılması isteniyor" dedi. İkinci yöntem ise gönderilen mail'de Gren Card çekilişini kazandığı belirtiliyor ve önümüzdeki günlerde ABD Dışişleri Bakanlığı'nın (USA Department of State) bundan sonraki süreçte yapılacaklar konusunda gönderilen kişiyle iletişime geçeceği belirtiliyor.

UZANTILARA DİKKAT!
Green Card başvurusundan sonra çekilişi kazandıkları yönünde gelen e-mailler'in sahte olup olmadığını anlamak çok kolay. Sadece uzantısı "gov" olan e-mail adreslerini dikkate alınmalı. Uzantısı "com", "net", "org" olan hiçbir adres uzantısı ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait değil. Ayrıca çekilişi kazandığınıza dair bildirimler, posta yoluyla gönderilmemektedir. Sonucu, onay kodu ile 1 Mayıs'ta http://www.dvlottery.state.go v/ESC/ adresinden öğrenebiliyorsunuz. Onay kodunuz yoksa kandırıldınız.