Devler Litvanya'ya kaybetti

Giriş Tarihi 02 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 02 Eylül 2011, 22:58
Devler Litvanya’ya kaybetti

İÇİNDEKİLER

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası A Grubu'ndaki üçüncü maçında 12 Dev Adam, ev sahibi Litvanya ile karşı karşıya geldi.

İlk çeyrek ile 19-17 Litvanya üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci çeyrekte toparlanan takımımız, ilk yarıyı 35-32 önde kapadı. Üçüncü çeyrekte kontrolü Litvanya'ya kaptırdık ve son çeyreğe 51-49 mağlup girdik. Son çeyrekte ise tüm çabalarımıza rağmen skoru koruyamadık ve salonda 75-68 mağlup ayrıldık.

MAÇTAN NOTLAR
2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri ilk tur A Grubu'nda üçüncü maçında ev sahibi Litvanya ile karşılaşan Türkiye'yi yaklaşık 200 Türk taraftarı destekledi.

Litvanya ile yapılacak önemli maç için başkent Vilnius'ta yaşayan Türkler ile öğrenci değişim programı nedeniyle burada bulunan Türk öğrenciler, karşılaşma için organize olarak Panevezys'e geldi.

Tribünde formalarıyla yerlerini alıp, Türk bayrakları açan taraftarlar, milli takıma destek verdi.

Litvanyalı taraftarların arasında karşılaşmayı izleyen Türk taraftarlar, ev sahibi taraftarların yoğun tezahüratları nedeniyle zaman zaman seslerini duyurabildi.

SALON DOLDU
Takımlarının maçlarında salonda boş yer bırakmayan Litvanyalı taraftarlar, Türkiye maçında da salonu doldurdu.

Karşılaşmadan yaklaşık 1 saat önce gişelerde uzun kuyruklar oluşturan ev sahibi ülke taraftarları, tezahüratlara maçtan önce başladı.

Takımlarını hiç susmadan coşkuyla destekleyen Litvanyalı taraftarlar, Türkiye hücumlarında da ıslıklarla baskı yaratmaya çalıştı