İnancın beden üzerindeki enerjisi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2009 Güncelleme 24 Nisan 2009, 00:42

İÇİNDEKİLER

İman yoluyla tedavi, bir dini mezhebin veya ibadethanenin yetkisiyle olmaz. Yaratıcıya inanarak, aklımızı çeşitli metotlarla yönlendirdiğimizde organlarımızın da görevlerini kolaylaştırabiliriz. İman kuvvetiyle ne kırılan bir bacak ne de ölmüş bir hücre diriltilemeyebilir ancak şartlandırılarak yani telkin yoluyla tedaviye yardımcı olunabilir. Nefis hep nakit işlere yönelik enerji oluşturup öncelikli olanlarını yürütür. İnsanlar ibadetlerini yapmakta zorlandıkları halde işlerine her gün giderler. Çünkü maaş alırlar. Fakat ibadetlerini erteleyebilirler. İnsandaki içgüdüsel sesler ve şartlanma bizi akıl sesinden uzak tutar. Bu da bizi yeni bir inanca, arayışa ve bilimi zorlayarak yeni buluşlara ve görüşlere doğru yönlendirir. İnancın enerjisi bize bu yolla yeni ufuklar açabilir. Akıl sesi kurallı dengeleyicidir. Vicdan içgüdüsel bir sestir ve inançtır. Bir enerjidir. İnsan ruhu yaratılış gereği olmasını istediği bir şeye yürekten inanmaya hazırdır. İnsanın üfürükçü, hipnozcu ve kırık çıkıkçı gibi metot üreten pek çok kişiyi arayıp bulması, deneye dayanmayan metotlara itibar etmesi de bu düşünceden kaynaklanmaktadır. İnsanın düşünceyle oluşturduğu korku ve neşe bir arada bulunamaz. Korku, asit-karbonlu hava gibidir; aklı ve ruhu zehirler, bazen ölümlere bile sebep olabilir. Savaşlarda büyük kahramanlıklar gösteren nice kadın ve erkeğin küçücük böceklerden veya farelerden korkması düşüncelerin etkisiyle beyinlere nakşedilen korkudandır. Hayatımızdaki geri dönüşü olmayan hataları unutarak beynimizdeki menfi enerjilerden kurtulmalıyız. Yaşanan ve sonuç alınan kozmik bilinçle yapabileceklerimizi sıralayalım:

Fazla kilolardan kurtulmak için
* İyi günler Hocam, bana zayıflama çayı tarifi yollar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim. (İsim: Rengigül Yaş: 38)
Rengigül Hanım, fazla kilolar vücutta fazla miktarda yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Eğer gerçekten kilo sorununuz varsa, bu sorunun neden kaynaklandığını öğrenmeniz için öncelikle bir uzmana danışmanızı tavsiye ederim. Çayınızı içerken beyaz şeker yerine kayısı, incir gibi doğal tatlandırıcılar kullanmanızın faydalı olacağı kanaatindeyim. Kilo kontrolü için öncelikle ilkbahar yada sonbaharda yapılacak olan beden temizliğini öneriyorum. Beden temizliği vücuttaki toksinlerden arınmak için oldukça faydalıdır. Ayrıca bir demet maydanozun saplarını, bir litre kaynamış suyun içinde 5 dakika kaynatıp sabah akşam aç karnına içilmesini tavsiye ederim. Cosmic Bitkisel Destek Ürünlerinden Soya, Alfa, Kapari, Spirulina ve pirenli bitkisel karışım tabletini bitkisel destek olarak önerebilirim.

Kozmik yaşam dergimiz çıktı!
Yaşantımızı sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmek için en çok lazım olan ruh ve beden sağlığıdır. Bunu elde etmenin en önemli yolu kozmik bilimle yaşamak ve bilinçlenmektir. Bu amaçla hizmete sunulan "Kozmik Yaşam" dergisi çıktı. Prof. Dr. Ahmet Maranki yönetimindeki "Kozmik Yaşam" dergisiyle yaşam enerjinizi fark edecek, daha mutlu ve sağlıklı yaşayacaksınız. Yaysat bayilerinde, İnkılap Kitapevlerinde, NT ve D&R mağazalarında Kozmik Yaşam Dergisini temin edebilirsiniz.

KOZMİK BİLİM IŞIĞINDA PROF. MARANKİ'DEN SORULARINIZA CEVAPLAR
Saçkıran ve saç dökülmesi
* Ahmet Hocam, 21 yaşındayım. Saçlarım aşırı derecede dökülüyor. Bir sürü şampuan denedim ama olumlu sonuç alamadım. Bu sorunum nasıl önlenir? Saç dökülmesinin nedenleri nelerdir?Bilgilendirirseniz çok sevinirim. (İsim: Ramazan Yaş: 21)
Sevgili Ramazan, hastalıkların en büyük sebepleri bedendeki toksinler, mikroplar ve virüslerdir. Hastalıkların asıl sebepleri ortadan kalkmadan sorunlar düzelmez. Saç dökülmesi de vücutta oluşan bir rahatsızlığın habercisi olabilir. Her gün yaklaşık 50 ile 100 arası saç telinin dökülmesi normaldir. Susamyağı, çam yağı, sarımsak yağı, ısırgan yağı, badem yağı ve zeytinyağından oluşan karışımı, gece yatmadan önce kafanızdaki noktaları uyararak masaj yapmanızı öneririm. (Kafanızdaki masaj noktalarını bulabilmek için "Profilaktik Masajla Mucizevi Tedaviler" kitabımızdan faydalanabilirsiniz.) Daha sonra saçınızı boneyle kapatıp, yatın. Bu karışım sadece saçınızı beslemekle kalmaz, bedeninizi de besler. Sabahları saçınızın durularken 1 litre suya 1 bardak üzüm sirkesi koyup saçınızı yıkamanızı tavsiye ederim. Bu işlemleri 1 hafta boyunca her gün, ikinci hafta gün aşırı, üçüncü hafta ise 3 günde bir tekrarlamanızı öneririm. İlkbahar yada sonbaharda kozmik beden temizliği yapmanız bedendeki toksinlerden arınmanız için faydalı olacaktır. Daha geniş bilgi "Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler" kitabımızda mevcuttur...

Hemoroit (Bbasur) sorunu
* Hocam, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Yaklaşık 4 yıldır basur sorunum var. Arada geçip, bazen tekrar başlıyor. "Daflon" isimli bir ilacı kullanıyorum. Önereceğiniz bitkisel bir karışım var mı? Teşekkürler. (İsim: Yavuz Yaş: 32)

Her zaman söylediğim gibi bütün hastalıklar, metabolizmadaki bir sorunun habercisidir. Basur önemli bir hastalığa işaret olabilir. Bunun için akşamdan 1 litre suya bırakılmış 5 adet kuru gül kayısı, 5 adet mürdüm eriği ve 5 adet incirin tüketilip, suyunun içilmesini tavsiye edebilirim. Ayrıca sabahları aç karnına 50 gram kadar saf zeytinyağı içilmesini öneririm. Cosmic Bitkisel Destek ürünlerinden Alfa, Soya, Kapari ve Zencefilin en az 3 ay kullanılması; ayrıca ilkbahar yada sonbaharda kozmik beden temizliği yapmanız tedavinize destek için faydalı olacaktır.

KOZMİK BİLİMDEN SAĞLIK UYARILARI
* Sağlıklı beslenmek için balık ve balık yağları tüketimine ağırlık verin. Balığı yoğurt, süt, yumurta gibi gıdalarla birlikte asla tüketmeyin.
*Tuz ve şeker yerine doğal tatlandırıcılarla beslenin.
* Haftada bir gün yemek yemeyin, sadece sıkılmış taze meyve suyu için.
* Akşam yemeğini çok geç saatlere bırakmayın.


İnançla başlayın ve sinirlenmeyin. Sinirlendiğiniz günleri sayın. Kızgınlıklarınızın sayısını azaltın.
Tembelliğin ilacı çalışmak, bencilliğin ilacı fedakarlık, imkansızlığın ilacı Yaratıcının emirlerine uymak, çekingenliğin ilacı ise korkulan şeye uzaktan bakıp gülmektir.
Bulutların dünyamızı tamamen kararttığı bu zamanımızda bile daima güneşin varlığını, gecenin sabahını, kışın bahara geçmiş zamanını mutlaka hayal edin çünkü insan hayal ettiği müddetçe yaşar.
Ancak vakti geldiğinde her şeyin iyi olacağını unutmayın.
Kozmik enerjinin çağımızın plansız programsız ve prensipsiz yapılanmasında panzehir olabilecek güce sahip bir teknoloji olduğunu düşünün.

Kozmik enginar çorbası
Yapılışı: Küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsaklar zeytinyağında sotelenir. Daha sonra aynı karışıma yine küçük kare şeklinde doğranmış enginar, havuç, bezelye ve nane ilave edilir. Üzerine 1,5 litre su eklendikten sonra tam pişmeden yaklaşık 15 dakika kaynatılır. Un, yumurta, limon suyu ile yapılan terbiye çorbaya yedirilir. Tuzu ve baharatı ayarlanıp servise sunulur.

Malzemeler
* 4 adet enginar
* 1 soğan
* 3 diş sarımsak
* 1 yumurta sarısı
* 1 adet limon suyu
* 1 çay kaşığı toz zencefil
* 1 çay kaşığı zerdeçal
* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 2 yemek kaşığı bezelye
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı un
* 2 dal nane
* Tuz

Etkili olduğu alanlar
Enginar içeriğindeki luteolin maddesi sayesinde kötü kolesterol LDL'yi düşürülmesinde yardımcı olarak, iyi kolesterol HDL'yi yükselterek kalbin korunmasına yardımcı olur. Zehirli ve yorgunluk veren maddelerin idrarla dışarı atılmasına destek olur. Karaciğerin en iyi dostudur. Hepatit B ve Hepatit C rahatsızlıklarında ALT ve AST'nin düzenlemesinde tıbbi tedaviye destek olarak gıda takviyesi olarak kullanılır. Enginarda tabi olarak insülin yerini tutan madde vardır. Damar sertliği ve kalp hastalıklarında önerilir. Daha geniş bilgi, Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler kitabında mevcuttur.

MARANKi DiYOR Ki! İKRÂ: OKU
Bilgiden yoksunluk bugünkü uygarlığımızın en büyük eksikliğidir. Bilgiler insana güç verir, bilgi güçtür; güç vermeyen hiçbir bilgi yoktur. Bu yüzden okumak, öğrenmek çok önemlidir. İlahi emirler de bu doğrultudadır. "İlim Çin'de olsa bile alınız" hükmü de bunu teyit etmektedir. Uyum ve denge sağlığın özüdür. Beden bir bütün olarak görülür ve bir organdaki gerilim yada yaralanmalar tüm bedenin zayıflamasına sebep olur. İnanç enerjisi bedende yaratılışla beraber yaratılana bahşedilen genetik bir boyuttur.