Avatar paraya para demiyor!

500 milyon dolar harcanarak çekilen Avatar filmi, daha gösterime gireli bir hafta olmadan para basmaya başladı. Tüm dünyada şimdiden 232 milyon dolar hasılat yaptı. Böylelikle harcanan paranın yarısı çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2009 Güncelleme 22 Aralık 2009, 13:27
Avatar paraya para demiyor!

İÇİNDEKİLER

Sinema dünyasında "yüzyılın filmi" olarak tanımlanan ve yönetmenliğini James Cameron'un yaptığı tarihin en yüksek bütçeli filmi "Avatar", izlenme rekoru kırdı. Dünya prömiyeri 10 Aralık'ta Londra'da yapılan ve geçen cuma günü vizyona giren Oscar'lı yönetmen Cameron'ın Titanic'ten bu yana üzerinde çalıştığı üç boyutlu bilimkurgu filmi "Avatar"ı izlemek isteyenler sinema önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Film şimdiden 73 milyon doları ABD'de olmak üzere dünya genelinde 232.2 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etti. Yapımcının hasılattan yüzde 45 gibi bir oranla kar ettiği düşünülürse, yüzyılın filmi olan "Avatar"ın çekim için harcanan paranın (500 milyon dolar) yarısına yakınını ilk 3 günde karşıladığı ortaya çıktı. 20. Century Fox'dan yapılan açıklamada, dünyanın en çok gişe yapan filmi Titanik, Terminatör ve Alien gibi filmlerin de yönetmeni olan Cameron'un 14 yıl harcadığı projesi "Avatar"ın hasılatına bakıldığında, yapımı ve reklamı için harcanan 500 milyon dolarlık yatırımın karlı olduğu sonucuna varılabileceğini belirtti.

AVATAR FİLMİNDEN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

Sinema eleştirmenleri, Cameron'ın son bilimkurgu filminin Will Smith'in oynadığı "I Am Legend"in 77.2 milyon dolarlık ABD rekorunu kıramamasına karşın, elde ettiği hasılatla filmin çekim aşamasında harcanan paranın birçoğunu karşılayacağı görüşünde. Bugüne kadar çekilmiş "en yüksek bütçeli film" olarak adlandırılan Avatar, 3 boyutlu (3D) sinema tekniklerindeki en son teknolojiyle üretildi. Filmin, yüzde 60'ı dijital görüntülerden oluşuyor.

REZİL EDEN SAÇLAR!

SEKSİ OLMAYAN KADINLAR!

ÜNLÜLERİN ŞAŞIRTAN SIRLARI

CIMBIZA KÜSKÜN ÜNLÜLER!

ÜNLÜLERİN AİLE DRAMLARI!