İş yemekleri için öneriler
* Yemek yenilecek mekana çok aç gitmeyin.
* Ana yemeği beklerken ikram edilenleri tüketmeyin.
* Lezzetli olduğu kadar besleyici ve sağlıklı da olan bir yemek seçin. Krema ve tereyağı eklenmemiş çorbalar, ızgara tavuk, balık veya hindi eti, zeytinyağlı dolma, sarma ve sebze yemekleri ile kurubaklagil yemekleri, sebzeli hazırlanmış ve katı yağ eklenmemiş hamur işleri (sebzeli makarna, sebzeli börek gibi) gibi...
* Tatlılardan aşure, kabak talısı, ayva tatlısı veya sütlü tatlıları, şuruplu tatlılara tercih edin.
* Meze olarak (mayonez eklenmemiş) yoğurtlu sebze salataları, kısır, mercimek köftesi, patlıcan salatası veya humusu tercih edebilirsiniz.
* Çerez olarak leblebiye ağırlık verin. Ek olarak, günde n-5 adet fındık veya 2-3 adet ceviz tüketebilirsiniz.
|