BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? Sivri biber, sulak yerde yetişirse tatlı olursa da, genellikle acıdır. Tazeyken yeşildir. Fazla olgunlaşırsa veya güneşte kurutulursa, kızarır. Çarliston biber, sivri biberden daha kalın, daha etlidir ve genellikle tatlıdır. Domates biberi, domatese benzer, yayvan yapılıdır. Rengi kırmızıdır ama, acı değildir. Dolmalık biberin, yeşil ve sarı cinsleri vardır. Dolmalık biber de fazla olgunlaşınca veya güneşte kurutulunca kızarır. Paprika, ülkemizde kırmızı biber, Avrupa'da paprika diye anılan bu cins biber, tazeyken bile kırmızıdır ve genellikle çok acıdır. Macarların ünlü gulaş ve benzeri yemeklerinde kullandıklan biber budur. Bütün biberler kurutulup kırmızı bir renk aldıktan sonra tuz durumuna getirilir, buna "kırmızı biber" adı verilir ve "çok acı", "acı", "az acı" ve "tatlı" olarak ayrı ayrı satılır. Kırmızı renkli domates biberinden "biber salçası" yapılır. Biber salçası, Güney Anadolu'da çok kullanılmaktadır. Bazı bölgelerde, güneşte kızarmış tatlı biberlerden de biber salçası yapılmaktadır.