takvim-logo

Stres yok kekik var

Çağın hastalığı stresle baş etmenin yolu doğru beslenmeden geçiyor. Yakanıza yapışan bu durumdan ballı kekik çayı içerek korunabilirsiniz

takvim.com.tr GAZETE
Giriş Tarihi: 25 Mayıs 2014
İş yoğunluğu, trafik eziyeti ve koşuşturma derken günlük yaşamın bir parçası haline gelen stresle doğru gıdalarla başa çıkabilmek mümkün. Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan stresi alan besinleri şöyle anlatıyor... KEKİK: Sakinleştiren kekik aynı zamanda cesaret verir, enerji katar. Demlikte kekiği kaynatın içine bir kaşık bal katarak tüketin. TARÇIN: Binbir derde deva tarçın aynı zamanda iyi bir sakinleştiricidir. Çubuk tarçını çaylarda kullanabilirsiniz. 1 bardak tarçınlı süt de üzerinizdeki stresin dağılmasına yardımcı olacaktır. ENGİNAR: Sindirimi kolaylaştıran, kolesterolü düşüren enginar, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir, vücuda dinçlik verir. BİBERİYE: Günde 1 bardak biberiye çayı günün stresini üzerinizden atmanızda etkili olacaktır. 2 çay kaşığı ince kıyılmış biberiyeyi 1 bardak kaynar suda 10 dk. bekletip için. NANE: Özellikle sinirleri yatıştırmada etkilidir. Nane çayını limonla tüketebilirsiniz. Nane baş ağrısına karşı da etkili bir bitkidir. BROKOLİ: Kansere karşı koruyucu etkisiyle bilinen brokoli, aynı zamanda sinirleri yatıştırır, rahatlamanızdan da etkilidir. PAPATYA: Gerginliği alır, çay olarak tükebilirsiniz. ÇİKOLATA: Mutluluk verdiği bilinen çikolata, sakinleştirir. Günde küçük 1 parça yiyebilirsiniz. KAHVE: Günde 1 bardak kahve de zinde hissetmenize yardımcı olacaktır.