Maç Sonuçları

Akhisarspor kupada üst turda!

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Akhisarspor, Kayserispor'u eleyerek çeyrek finale adını yazdırdı.

Giriş: 22 Ocak 2019, Salı 20:05 Güncelleme: 22 Ocak 2019, Salı 22:05

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında Akhisarspor, sahasında ağırladığı İstikbal Mobilya Kayserispor ile golsüz berabere kaldı. İlk maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrılan ev sahibi Akhisarspor, bu skorla adını çeyrek finale yazdırdı.


MAÇTAN DAKİKALAR

33. dakikada Deniz'in sağ kanattan kullandığı korner atışında ceza alanı içerisinde Akhisarspor savunmasının uzaklaştıramadığı topa altıpas içerisinde Kucher'in gelişine vuruşunda meşin yuvarlak az farkla kale direğinin üstünden dışarıya çıktı.

50. dakikada Josue'nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta altıpas çizgisinin hemen önünden Regattin'in kafa vuruşunda top az farkla direğin üstünden auta gitti.

67. dakikada hızlı gelişen Kayserispor atağında Atila'nın sol kanattan ortaladığı topa ceza sahası içerisinde Hasan Hüseyin'in bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin hemen üstünden dışarıya çıktı.

71. dakikada Chery'in ara pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Kravets'in kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta, kaleci Fatih son anda ayaklarıyla meşin yuvarlağı kornere çeldi.

MAÇIN ARDINDAN

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında konuk ettiği İstikbal Mobilya Kayserispor'la 0-0 berabere kalan ve ilk karşılaşmadaki 2-1'lik galibiyetinin avantajıyla çeyrek finale yükselen Akhisarspor'da teknik direktör Cihat Arslan, tur atladıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Arslan, Ziraat Türkiye Kupası'nın son şampiyonu olduklarına dikkati çekerek, bu unvanlarından ötürü turnuvaya büyük önem verdiklerini ve her maça ayrı bir sorumlulukla çıktıklarını belirtti.

Geçen senenin kupa şampiyonu olarak bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ettiklerini anımsatan Arslan, "Bu kupa bizi Avrupa'ya taşıdı. Tarihimizde bir ilkti. Ben kupayı bu yüzden çok önemsiyorum ve bu turnuvaya değer katmak istiyoruz." diye konuştu.

Arslan, ilk maçtaki 2-1'lik galibiyetin avantajını korumak için sahaya çıktıklarını anlatarak, "Bu yüzden biraz ekonomik oynamayı düşündük. Sakatlarımız ve eksiklerimiz var. Dar bir kadro ile maç oynamak zorunda kaldık. Üst tura çıktığımız için mutluyuz. Bu saatten sonra iyileşen ve yeni gelen oyuncularla lige devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KARAMAN: "HER İKİ TAKIM ADINA İYİ BİR OYUN OLDU"

İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, dengeli bir müsabaka oynandığını aktardı.

İlk yarıda kontrollü bir oyun oynandığını dile getiren Karaman, "Maçta zaman zaman tansiyon yükseldi. Tansiyonun düşmesini sağlayan Cihat hocaya teşekkür ederim. Her iki takım adına iyi bir oyun oldu." açıklamasını yaptı.

Karaman, müsabakada fazla forma şansı bulamayan bazı oyuncularını oynatma imkanı yakaladığına işaret ederek, "Uzun süredir sakat olan Hasan Hüseyin Acar'ı oynattık. Henüz 15 yaşındaki Emre Demir oyuna girdi. İkinci yarı ciddi pozisyonlarımız var. Birini değerlendirseydik, maçın gidişatı değişirdi." şeklinde konuştu.

STAT: Spor Toto Akhisar

HAKEMLER: Volkan Bayarslan xx, Samet Çavuş xx, Candaş Elbil xx

AKHİSARSPOR: Fatih xx, Vrsajevic xx, Caner xx, Sissoko xx, Güray xx, Rotman xx, Aykut xx, Regattin x (Manu dk. 65 xx), Josue xx (Zeki dk. 85 ?) Barbosa xx, Cikalleshi x (Bokila dk. 59 xx)

YEDEKLER: Lukac, Bora, Onur, Zeki, Ali Kaan, Göksu, Doğukan, Gökmen

TEKNİK DİREKTÖR: Cihat Arslan

İSTİKBAL MOBİLYA KAYSERİSPOR: Muammer xx, Tiago Lopes xx, Kana Bıyık xx, Kucher xx, Levent xx, Atila x (Varela dk. 76 xx), Deniz x (Chery dk. 60 xx), Hasan Hüseyin xx, Şamil x (Emre dk. 87 ?), Mensah xx, Kravets xx

YEDEKLER: Lung, Abdullah, Sapunaru, Hakan, Kazım, Adem, Mert

TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman

SARI KARTLAR: Cikalleshi, Bokila (Akhisarspor), Şamil, Hasan Hüseyin (İstikbal Mobilya Kayserispor)