Hasan Cemal terörist Bahoz Erdal için ağıt yaktı

Terör örgütü PKK'nın tetikçisi gibi davranan Hasan Cemal, öldürülen terörist Bahoz Erdal için köşesinden adeta ağıt yaktı.

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 11 Temmuz 2016, 16:56
Hasan Cemal terörist Bahoz Erdal için ağıt yaktı

İÇİNDEKİLER

Hasan Cemal, PKK'nın üst düzey yöneticilerinden biri olan Bahoz Erdal'ın öldürülmesiyle ilgili duyduğu üzüntüyü satırlara döktü.

Hasan Cemal'in PKK'nın üst düzey yöneticilerinden olan Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in aracı patlatılarak öldürülmesi haberini tatildeyken aldığı söyledi.

BAHOZ ERDAL İLE GEÇİRDİĞİM 2 GÜNÜ DÜŞÜNDÜM
Terör örgütü medyasından farkı olmayan T24'deki köşesinde yazan Cemal, telefonuna gelen ölüm haberini aldığında aklına ilk gelenin Kandil'de Bahoz Erdal ile geçirdiği iki gün olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

EGE'NİN MAVİLİKLERİNDE SEYİR HALİNDEYKEN HABER GELDİ
"Ege'nin maviliklerinde seyir halindeyiz. Tatil vakti. Bu kadar güzellik olur mu diyorum kendi kendime... Bir çın sesi! Telefona düşen mesaj uzaklardan bir ölüm haberini getiriyor: Fehman Hüseyin Suriye'de yanındaki yedi kişiyle birlikte öldürülmüş... Haber doğru mu? Yoksa dezenformasyon mu?

HAYAT ACIMASIZDIR
Bahoz Erdal kod isimli Fehman Hüseyin'le üç yıl önce, dağda iki gün geçirmiştim. Bizim meslek biraz da böyledir. Devlete silah çekmiş, yıllardır dağda yaşayan bir gerilla lideriyle bir gün konuşursun, sonra yine bir gün cennet gibi maviliklerde onun ölüm haberine yakalanırsın. Hayat acımasızdır, adaletsizdir.

GAZETECİ OLARAK BU ACIMASIZLIĞI DAHA DERİNDEN HİSSEDİYORUM
Gazeteci olarak bu acımasızlığı, bu adaletsizliği şu yaşadığımız anababa zamanlarında daha derinden hissediyorum. Kan ve gözyaşı durmuyor. Her gün asker polis ölümleri... Her gün gerilla ölümleri... Her gün ağlayan analar... Öylesine büyük acılar ki.

PKK'NIN VAZGEÇİLMEZ RÖPORTAJCISI
PKK'nın gazetesi Özgür Gündem'de genel yayın yönetmenliği yapan Hasan Cemal, çoğu kez Kandil'e gidip oradaki terör örgütünün -Bahoz Erdal da dahil- birçok üst düzey yöneticileriyle röportaj yaptı.