Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 08 Kasım 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Gebelik testinde 0 hata
Erkeklerin düşmanı varikosel

Gebelik testinde 0 hata

İdrarla yapılan gebelik testleri, gebelikte artan bir hormonun varlığının ya da yokluğunun saptanması esasına dayanır. Evde son derece basit yöntemle yapacağınız testlerin hata oranı yok denecek kadardır.



* 10 gün önce evlendim. İlk ilişkiye girdiğimde kanama oldu. Bu normal mi?
Kadınlar ilk ilişkiye girdiklerinde çoğunlukla az miktarda kanama olur, bazen hiç olmayabilir. İlk cinsel ilişkide kanamanın olmaması, toplumumuzda ve diğer bazı toplumlarda kadının bakire olmadığının bir kanıtı olarak kabul edilmektedir. Bu yanlıştır, zira her kadının kızlık zarı yapısı birbirinden farklıdır. Kızlık zarı bazı kadınlarda o kadar esnektir ki, penis içeriye girdiğinde özellikle de hazne giriş bölgesi yeterince ıslanmış ve kayganlaşmamışsa kızlık zarı yırtılmadan kalır. Bazı kadınlarda da kızlık zarının damarlanması zayıf olduğundan zar yırtılmasına rağmen kanama gerçekleşmeyebilir. Normalde kızlık zarı bozulduğunda, kanama en geç yarım saatte durur.

* Merhaba, regli günüme 15 gün kala erkek arkadaşımla sürtünmeyle birlikte olduk. Adet görmeyince eczanede gebelik testi yaptırdım, bu testlere güvenilir mi?
Gebelik testlerinde tek çizgi "gebelik yok", iki çizgi "gebelik var" anlamına geliyor. İdrarla yapılan gebelik testlerinin esası, gebelikte artan bir hormonun varlığının ya da yokluğunun saptanmasına dayanır. İdrar testlerinde "gebelik müspet" sonucu alındığında hata oranı oldukça düşüktür. Ancak "gebelik menfi" sonucu veren testin bir süre sonra tekrarlanması uygundur. Bu test negatif çıkarsa ve siz gebe olduğunuzdan şüpheleniyorsanız bir kliniğe başvurmanızda fayda var. Burada doktor muayenesi olmaya gerek kalmadan gebelik testi yapılmasını talep edebilirsiniz. Kliniklerde kullanılan test kitleri daha hassas olduklarından, hatalı şekilde negatif sonuç verme olasılıkları oldukça düşüktür. . nMerhaba, 3 ay sonra evleneceğim. Bir süre çocuk istemiyoruz. Doğum kontrol hapı kullanırsam, yumurtalıklarında tembellik olur mu? Doğum kontrolü amacıyla kullanılan ilaçlar, jinekolojik muayene sonrası ve doktor önerisi ile kullanıldığında herhangi bir sorun oluşturmaz ve rahatlıkla kullanılabilir. Doğum kontrol hapları en etkin koruma yöntemlerinden biridir. Ancak bu hapları muayene olmadan eczanelerden rast gele alırsanız sorunlar olabilir.

* Ben 20 yaşındayım. Boşaldığımda çok az sperm geliyor. Az sperm olması ileride çocuk sahibi olmamı engeller mi?
Mastürbasyon ya da cinsel ilişki sırasında normalde 2-5 ml meni çıkar, bu yaklaşık olarak bir tatlı kaşığından fazladır. Eğer hiç çıkmıyorsa ya da bir çay kaşığından az çıkıyorsa problem var demektir. Meni çıkmaması 3 nedenle olabilir: 1) Meninin mesaneye geri kaçması (Meninin geri kaçması özellikle şeker hastalarında sık görülür. Hasta zevk aldığını ve boşaldığını hissettiğini söyler ama dışarı meni çıkmaz. Arkasından idrar yaptığında ise idrarının bulanık olduğunu belirtir. Çünkü burada meninin normal dışarı atılım mekanizması bozulmuş olduğundan mesaneye doğru geri kaçmakta ve idrara karışmaktadır. Özellikle prostat ameliyatları ve bazı büyük barsak ameliyatlarında da görülebilir) 2) Meni kanallarının kasılmaması ve salgı yapmaması (en sık omurga yaralanmalarıdır ve özellikle trafik kazasından sonra ortaya çıkar. Bunun dışında şeker hastalığı ve multipl skleroz gibi sinir sistemini tutan diğer hastalıklarda da görülebilir. 3) Meni kanallarında tıkanıklık (Bu tıkanıklık kanalların en uç kısmını ilgilendirir. Rektal yolla yapılacak ultrasonografi ile tanı konulabilir. Gerekirse vazovezikülografi denilen bir yöntemle meni kanallarının filmi çekilir. Tıkanıklık bulunursa değişik cerrahi teknikler kullanılarak tedavi edilmelidir) Sizin şikayetlerinizin çocuk olmasını engelleyeceğini sanmıyorum. Ancak yine de en kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

* Merhaba, 3 ay önce evlendim. Evlendikten sonra akıntım olmaya başladı. Vajinamdan bir akıntı geliyor. Bu akıntının evlilikle bir alakası var mıdır?
Vajinada normalde şeffaf veya beyaz renkli, pis koku ve kaşıntı yapmayan ve fazla miktarda olmayan bir akıntı normaldir. Bu akıntılar bu vajeni korur, burayı dışarıdan gelen mikroplara karşı korur. Bu normal akıntıyı yok etmek mümkün değildir. Ancak bu akıtın, normal süregelen akıntı miktarınızdan fazlalaşmışsa, kaşıntı yapıyor, şeffaf dışında bir renkte ise ve kötü bir kokusu varsa, muayene olmanız ve smear testi ile vajinal kültür yaptırmanız gerekir.

* Merhaba, 6 ay önce evlendim. Cinsel ilişkiden sonra içime giren sıvı olduğu gibi dışarı, geri dökülüyor. Bu normal midir?
İlişki sonrası spermlerin bir süre sonra dışarı akması, son derece normaldir. Buna "likeifikasyon süresi (sıvılaşma süresi)" denir.


Dr. Gökhan ORDU

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Gözümüz AydınGüzellik içinizde saklı
Tarih ve doğa eşliğinde tedaviGöğüs kanserine engel koyun
250 milyon kişi cinsel hastaDoğru tedavi için idrar kültürü
Şimdi aşk zamanı'Şahan, Kemal Sunal olamaz'
Sarışın Nez sahnelerdeBond kaçamağı!
Eski dostlar yeni iş bekliyorFilmden kostüm beğenmiş
Kış şıklığıMetalci oldular!
İşte damat Berk!Günün mönüsü
Aşk mesajları
GÜNCEL
Tartışmayı Tartışmayı saraya çekti
Türkiye'deki yurtlarda gizlice çekim yapan Düşes, İngiltere'de de...
Aldatmaya korkunç intikam
Yakıtta jet vurgun
Öğrenci affına tecil uyarısı
Dr. Canavar Kosova'da
Ergenekon'da rekor okuma
Turkuvaz Kitap zirvede
SPOR
Kabustan Kabustan zafere
Ligde son iki maçtır kazanamamanın stresiyle sahaya çıkan Kartal,...
Fener'in stadı Aslan'ın yıldızı
Hayatımın maçı!
Kadıköy'e hücum!
İnandık, kazandık
Denizli'den operasyon
Havaya girmeyiz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 19°C 13°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 17°C 3°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 22°C 13°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 23°C 17°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 28°C 12°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.648,170 D:% -2,65
DOLAR S: 1,538 D:% 0,33
EURO S: 1,966 D:% 0,26
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi