Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 28 Haziran 2008  
Yazar Arşivi
Et merakı
Beef-tek

Et merakı

Annemin 3 yıl önce Uzakdoğu felsefelerine merak sarmasıyla birlikte vejeteryan olması fark ettirmeden beni de etkilemişti. Ben de az miktarda kırmızı et yemeye başlamıştım. Ama tavuk ya da balık yiyordum.
Fakat yıllardır düzenli spor yapan biri olarak, baktım ki kaslı ama nispeten zayıf duruyorum, tekrar et yemeye başladım. Tamamen protein ihtiyacımı karşılamak adına haftada 1 ya da 2 yemek tercihimi bonfile veya pirzola tarzı bir etten yana kullandım. Ama yine de tadına çok bayılmıyordum.
Son zamanlarda iki yeni yer keşfettim; tamamen et üzerine. Algıda seçicilik midir, yoksa arkadaşlarımla öyle mi denk geldi bilemiyorum.
Önce, methini ve meşhurluğunu duyduğum, ilginç bir şekilde Armutlu'da bulunan 'Dükkan' adlı mekana gittim. Dükkan, kuru dinlendirme sığır ve süt danasını, çok iyi kalite ve farklı kesimleri ile bulabileceğiniz bir nokta. Bir nevi sosyete kasap-restoranı.
Bülent ve Emre Mermer kardeşler, İzmit'te bir çiftlikte süt danası üretimi yapıyor. 1998 yılından bu yana da İstanbul, Ankara ve Antalya'nın beş yıldızlı otellerine ve en iyi restoranlarına hizmet veriyor. Bir süre sonra, 2004 Eylül ayında bu işlerini perakendeye taşıma kararı alıyorlar ve Dükkan'ı açıyorlar. Yanlarına Defne Koryürek'i de ortak alıyorlar.
Dükkan Küçük Armutlu'da. Çünkü kirası ucuz. Etiler Alkent yolundan çıkıp üst köprüyü geçince azıcık ileride. Ortaklar İstanbul'un popüler bir semtinde yüksek kira vereceklerine bu seçimi uygun bulmuşlar.
Zaten burayı bilen geliyor. Kimler gidiyor bir bilseniz? Herkesler orada. Armutlu'da küçük bir etçinin önünde şöförlü arabalar görürseniz şaşırmayın.
Et harika. Kırmızı et sevmez halimle ben bile bayıldım. Girişteki camekandan etleri kendiniz seçiyorsunuz. Ayrıca kasaptaymış gibi satın da alabiliyorsunuz.
Kirası ucuz ama bu bütçeleme yolu müşteriye yansımıyor. Üç kişi et, salata ve üç kadeh şarapla tam 250 YTL ödeyerek çıktık. Hızlı bir yemek yeme şekli üstelik. Aşırı pahalı. Millet ayda bir canı çok iyi et yemek isteyince geliyor bu nedenle.
Pahalılık da sanırım pirzolanın 28 gün kemik üzerinde bekletilmesinden kaynaklanıyor. Bu bekletme işlemi hakikaten de hem lezzeti hem de yumuşaklığı artırıyor. Enfes bir tad ama bütçeyi sarsıcı. O fiyata gider lüks bir restoranda uzun uzun oturarak yersiniz.
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Olumlu tablo   / 25-06-2008
 Sınıfsal çekişme   / 23-06-2008
 Ruhunu arındır   / 21-06-2008
 'İşler güzel; şaşırtıcı ama'   / 18-06-2008
 Yaşatılmasaydı   / 16-06-2008
 Her zevke göre   / 14-06-2008
 Turizmde istikbal var   / 09-06-2008
 Utangaç insanlar sahnede   / 07-06-2008
 Geleceğin meslekleri   / 04-06-2008
 Tersine beyin göçü   / 02-06-2008
GÜNCEL
Yuvadaki Yuvadaki ihmal!
2 yaşındaki kız, doğum gününde gittiği çocuk yuvasında 2. kattan...
Suistimale gebe iyilik!
Gizli kamera çete işi mi?
Çapkınlık yapan adama...
'Sat gitsin' nakliyat
Aldatan eşe çocuk yasak
Bir ailenin kaza isyanı
SPOR
Sambaya Sambaya alerjisi var
Brezilyalı futbolculara hiçbir zaman sıcak bakmayan İspanyol hoca, 34...
Napoli'den çılgın teklif
Lincoln alemlerde!
Fener'de Güiza alarmı
Şampiyona sonrası talipleri...
Kahramanlara teşekkürler
Engin kovdu!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 33°C 21°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 35°C 18°C 
İZMİR Açık 35°C 26°C 
ANTALYA Açık 35°C 24°C 
ADANA Açık 34°C 22°C 
EKONOMİ
IMKB E: 35.829,400 D:% -2,05
DOLAR S: 1,223 D:% 0,49
EURO S: 1,924 D:% 0,58
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi