Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 03 Kasım 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Rehberlik
Sınav pratiği
Nasıl hazırlanalım?
Sınav kapsamı

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Rehberlik



Türkiye'de kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılmakta olan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlık, giderek önem kazanan bir süreç haline gelmiştir. Yargı Yayınevi ve Takvim gazetesi, adayların bu hazırlık sürecini en verimli şekilde değerlendirmelerini sağlamak için işbirliği yaparak, adaylara 1 yıl sürecek bir yayın desteği verecektir.

***

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Rehberlik

Türkiye'de kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılmakta olan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlık, giderek önem kazanan bir süreç haline gelmiştir. Yargı Yayınevi ve Takvim gazetesi, adayların bu hazırlık sürecini en verimli şekilde değerlendirmelerini sağlamak için işbirliği yaparak, adaylara 1 yıl sürecek bir yayın desteği verecektir. Bu yayın desteği; adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı'na her yönüyle hazırlanmalarını sağlayacak bireysel öğrenme ilkelerine uygun öğretim düzeneklerine yer vererek, sistematik gelişimlerini zamana yaymalarını amaçlamaktadır. Buna göre, her hafta cumartesi günü yayımlanmak üzere aşağıdaki etkinliklere periyodik olarak yer verilecektir. 1. Hafta: Rehberlik Sayfası 2. Hafta: Eğitim Bilimleri Deneme Sınavı 3. Hafta: Genel Yetenek-Genel Kültür Deneme Sınavı 4. Hafta: Eğitim Bilimleri Tarama Testi 5. Hafta: Genel Yetenek-Genel Kültür Tarama Testi Yayın etkinliklerimiz; sınavın kapsamına, konu alanlarına ve soruların yapısal özelliklerine uygun olarak verilecektir. Sınava hazırlanan adaylar, süreç içerisinde sınava hazırlık, başvuru tarihi, başvuru koşulları, sınavın uygulanması, puanlama sistemi ve rehberlik gerektiren sorularını takvim@takvim. com.tr ile lidereğitimkurumlari@com.tr ya da epolat@takvim.com.tr iletişim adreslerine yöneltebilir. Tüm adaylara başarı dileklerimle... Hasan Can OKTAYLAR Yargı Yayınevi KPSS Yayınları Editörü (ANKARA-2007)

* Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) nedir?
- Türkiye'de ilk defa kamu hizmeti ve görevine atanacakların seçiminin yapıldığı sınavlardır. Kamu kurum ve kuruluşlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi kadrolar ile yine özel yönetmeliklerle belirlenmiş sözleşmeli statüdeki kadrolara bu sınavın sonuçlarına göre atama yapılmaktadır.

* Kamu Personeli Seçme Sınavı kaç türlü yapılmaktadır? I- KPSS A
- Her yıl Temmuz ayında yapılmaktadır. Yılda yaklaşık 250 bin aday katılmaktadır. - Sınavın kapsamı: Genel Yetenek (Türkçe / Matematik ) Genel Kültür (Tarih / Coğrafya / Vatandaşlık Bilgisi) Hukuk / İktisat / Maliye / Muhasebe / İşletme Yabancı Dil II- KPSS B İki türlüdür. 1. Öğretmen adayları için: - Her yıl Temmuz ayında yapılmaktadır. Yılda yaklaşık 250 bin aday katılmaktadır. - Sınavın kapsamı: Genel Yetenek (Türkçe / Matematik ) Genel Kültür (Tarih / Coğrafya / Vatandaşlık Bilgisi ) Eğitim Bilimleri - Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlik kadroları için yapılmaktadır. 2. Lise / Önlisans ve Lisans mezunları için: - 2 yılda bir Temmuz ayında yapılmaktadır. 2008 yılında yapılması beklenmektedir. - Yılda yaklaşık 2 milyon aday katılmaktadır. - Sınavın kapsamı: Genel Yetenek (Türkçe / Matematik) Genel Kültür (Tarih / Coğrafya / Vatandaşlık) - Kamu kurum ve kuruluşlarının memur, daktilograf, teknisyenlik, güvenlik görevlisi, hizmetleri, vb. kadrolar için yapılmaktadır. Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları belli kadrolara atama yapılmakta direkt kullanılmakta, bazı kurum ve kuruluşlar içinde KPSS sonuçlarına göre belirleyecekleri bir puan üzerinde puan almış adaylara yönelik yapılan giriş sınavlarında baraj olarak kullanılmaktadır.

* KPSS'ye kimler başvurabilir?
1. Ortaöğretim kurumları mezunları 2. Ön lisans mezunları 3. Lisans mezunları

* Sınav oturumları
2008-KPSS'nin cumartesi ve pazar, sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturumda yapılması öngörülmektedir. Cumartesi sabah oturumunda, önce Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri'ni içeren soru kitapçığı verilecek, bu testlerin cevaplama süresi sonunda cevap kağıtları ve test kitapçıkları toplandıktan sonra da Yabancı Dil Sınavı'na girecek adaylara Yabancı Dil Testi soru kitapçığı ve cevap kağıdı verilecektir. Cumartesi sabah oturumunda Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri'nin cevaplandırılacağı birinci bölümün süresi 2 saat (120 dakika), Yabancı Dil Testi'nin cevaplandırılacağı ikinci bölümün süresi 1 saat (60 dakika); cumartesi öğleden sonra oturumunun süresi 2.5 saat (150 dakika), pazar sabah ve pazar öğleden sonra oturumlarının süresi ise 3.5 saat (210 dakika) olacaktır.




DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Türk'ün Akın'ıGönüllü şehit
Hedef: Nokta operasyonAl Pacino yakalandı
Senaryocu çete sahnedeRüşvet profesörü
Sihirli başparmakKarakış kapıyı çalıyor
'Farklar ödenmeli'Sınav kaygısını yenmek
Utanmaz adamlarDram içinde dram
Bağışın şekeri yükseldiOnların aşkları engel tanımadı
En güzel yıldönümü hediyesiKübra'ya umut ışığı
Gezici psikolog yollarda..."Beni leylekler...
Hayatın içine karışacaklar...Koparılan benler kanser sebebi
Kırmızıda geçen doğru doktora!Hava kirliliği erken...
Zayıf ol kanserden korunTürklerin yüzde 85'i pozitif
Lösemi çocukları vuruyorAyakkabı seçimine dikkat edin
Profesöre miting soruşturmasıYerden fışkırdı! Soda
Kültür beşiğinde 5. vitesHem suçlu hem güçlü
Bu da bilişim çetesiDüğün yolunda facia: 6 ölü
Boksör Atagün'ün şansıKaza cinayet çıktı...
Ana-kız göçük kurbanıCani baba tutuklandı
TOKİ arbedesi
EKONOMİ
Benzin Benzin ve sigarada ÖTV artırıldı, zamlar başladı
Hükümet, 'vergi artışı' planını uygulamaya koydu. Benzin, motorin,...
Enflasyonda zirve
Kaçak işçi çalıştıran yandı
Emekli olamayan vekile 1.500...
İlk organik çayı üretecek
En fazla üniversite mezunu...
Polateli temiz suya kavuştu
MAGAZİN
Güzide Güzide hakkında 'dayak' iddiası!
Yeni aşkı Adnan Aksoy'un Güzide Duran'a tokat attığı söyleniyor.
'Etek altı imparatoru'
Kaprisleri bunalttı
Mutluluk vizyonda
Arkadaştan onay yok!
'Transparan' şıklığı
Aile boyu sanatçılar
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 17°C 12°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 16°C 8°C 
İZMİR Az Bulutlu 22°C 18°C 
ANTALYA Az Bulutlu 26°C 20°C 
ADANA Az Bulutlu 27°C 14°C 
EKONOMİ
IMKB E: 56.855,060 D:% -0,90
DOLAR S: 1,180 D:% -0,04
EURO S: 1,709 D:% 0,38
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku