Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 07 Mayıs 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Dört Mevsim Deri
Futbol kuma gibi
Ece'nin Aynası

Tekstile karşı deri



DERİMOD yöneticisi Sedef Orman: İnce deri ceketlerle tekstil sektörüyle rekabet ediyoruz.

***

Dört Mevsim Deri

Teknoloji sayesinde deriler yaz kış giyilebilir hale geldi. Deri sektörü Derimod Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedef Orman, bu yıl bol fermuarlı, açık renk kısa ceketlerin ses getireceğinin tüyosunu verdi.

Türk deri sektörünün en önemli markalarından Derimod'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedef Orman ile deri sektörü, ünlülerle reklam çalışmaları ve Derimod'un yeni ürünleri üzerine konuştuk. Sedef Hanım, Beşiktaş Spor Kulübü eski Başkan Adayı Fikret Orman ile evli; iki kız çocuğu sahibi Sedef Orman, hem işe hem de ailesine zaman ayırabildiğini söyleyenlerden.

Deri sektörünün gidişatını nasıl buluyorsunuz? Deri giyim Türk halkının yaşamına girdi. Son bir kaç yıldır tekstil sektörüyle iç pazarda yarışıyor.

2007 yılını değerlendirirsek? Bu yıl kış, önceki yıllara oranla daha ılıman geçti ama satışlar daha iyiydi. Deri giyim modada hak ettiği yeri almaya başladı ve yeni üretim teknikleri sayesinde kumaş gibi işlenen derilerden oluşan kreasyonlar tüm markaların koleksiyonlarında.

Türk derisinin tanıtılmasında Deri Tanıtım Grubu'nun etkisi nasıl? Deri Tanıtım Grubu Türkiye'de yapılmış en kapsamlı, en ses getiren sektörel hareket. Bir sektörün bütün firmaları ve dernekleri bir araya gelip çok başarılı bir iletişim çalışması yürütüldü. Aslında Türkiye İtalya'nın ardından Avrupa'nın en çok deri ihraç eden ülkesi. Türk derisi dünyada zaten bir marka. Türkiye'ye gelen her 4 turisten biri deri ürün satın alıyor. DTG bu noktada yurtdışı pazarlardaki network'ü güçlendirmek amacıyla yola çıktı.

Cindy Crawford'lu deri reklamları ABD'de ilgi gördü mü? Sektörün önde gelen firmalarının hazırladığı koleksiyonları Cindy Crawford'a giydirip reklam kampanyasında Cindy'nin ağzından ' I love Turkish Leather' sloganını kullandık ve Amerikan perakende sektörünün satın alımcılarına ulaştık. Tüm sektörel dergilerde ilanlar verdik.

Derimod'u deri ceket markası olarak biliriz; ama son yıllarda ayakkabıda da iddialısınız. Derimod Shoes markamızla ayakkabıda 4 yıldır büyük bir ataktayız. Hem güçlü bir markamız hem de yaygın mağaza altyapımız var. Sadece Türkiye'de değil, İtalya'da da bir tasarım ofisimiz var. Ağırlıklı olarak bayan kolesiyonlarımızı İtalya ofisimiz tasarlıyor. Derimod Shoes'un satışlarının yüzde 35'i erkek yüzde 65'i bayan ayakkabısı.

ORGANİK VE EL BOYAMA DERİ


Derimod'un yeni değişik ürünler var mı? Derimod'un en büyük başarısı devamlı yenilikler ve projeler yaratmak. 30 senedir her zaman değişime ayak uydurduk. Bu senenin en önemli yenilikleri, organik deriler ve el boyama. Dünyayı sarsan en yeni trend organik; deriler bile kromsuz ve bitkisel yağlarla tabaklanmaya başladı. İlk defa Derimod mağazalarında satışa sunulan bu ceketler deride devrim yaratacak özellikte. Ayrıca el boyaması ceketler de bu sezonun bombası. Dikildikten sonra el işçiliğiyle tek tek boyanan ve karartılan ceketler benzersiz ve orijinal duruyor.

Yeni sezonda ne olacak? Sonbahara sır gibi sakladığımız yepyeni bir koleksiyon hazırlıyoruz. Nişantaşı- Şaşkınbakkal- Kanyon- İstinye gibi en şık mağazalarımızda satışa sunulacak bu yeni exclusive koleksiyon çok ses getirecek.

Bu yaz neler moda? Teknolojiyle deri ceketler o kadar inceldi ki, deri yaz-kış giyilebilen bir ürün oldu. Bu yaz çok ince derilerden hazırlanan bol fermuarlı, açık renkli kısa ceketler çok revaçta. Ayrıca süet yine bir numara. Ayakkabılardaysa; 60-70 ve 80'li yılların sentezinde canlanan platform ayakkabılar tekrar baştacı. Bilekten bağlı sandaletler, deri espadriller, gladyatör tarzı düz, bol bantlı espadriller ve mutlaka babetler... Altın, gümüş, kırmızı ve saks mavinin tonları da hayatımızda yerlerini alıyor.

KENAN BİZİ GENÇLERLE BAĞLADI


Derimod reklamlarında hangi ünlü en çok rağbeti gördü? 1975 yılından beri kampanyalarımızı top modellerle gerçekleştirdik. Linda Evangelista uzun yıllar marka yüzümüz oldu. 8 sezondur Türk ünlülerimiz de var. Kenan Doğulu ilk ünlümüzdü. Bizi gençlerle biraraya getirdi. Demet Şener zaten çok beğendiğimiz bir manken ve İbrahim Kutluay ile beraber rüya çift olarak reklamlarımızda yer aldılar. Burhan Öçal da geniş kitleleri etkisi altına alan zarif kişiliğiyle trendleri en iyi bilen erkeklerin başında geliyor.


ECE VAHAPOĞLU

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Ölüm dile geldiKefil dayağı
Kadın çöpçülere restŞırnak'ta hain pusu: 2 şehit
Chat aşkında cep farkıZayıflığa yolculuk
Doktor zeytinyağıRomanların bahar coşkusu
Alanya'ya İngiliz ilgisiSağlık kuyruğu
Lösemi için sahaya ininİstanbul'a hayran kaldı
Yaşlılık çok zor iş...Çocuklarınızı 'tuzlayın'
Kadınları vuran hastalıkGöğüs kanserine karşı yeşil çay
Macunlu yardımAdaletli nakil
Vızıltılı arkadaşlarDayakçıya içki yok
Ağaç kesen fidan dikecek...Kiminin duası gerek...
İETT'de top Topbaş'taDuru'nun oğluna dava
Havada PanikŞişme bot facia getirdi
BJK'li yöneticiye indirim20 kişilik göstericilere...
Mahallede yeşil öfkeÖğretmenler tabutta
Bu kadarına pes!Hız yaptı direği devirdi
Piknik kana bulandı: 1...Alkol çarptı
Kendilerini polis olarak...Hırsızı itfaiye indirdi
Holigan dehşeti3 kişinin katili teslim oldu
Köfteci kavgasıKırmızı ışıkta kapkaç!
Kamyon çetesiTampon çalacaktı
Sokakta infazSaç dökülmesi hastalık belirtisi
GülümseExtra
EKONOMİ
Mortgage Mortgage erken başladı faizler % 1'in altına indi
Garanti Bankası ve Yapı Kredi mortgage kampanyalarına başladı. YKB...
Seçim belirsizliği kalktı...
Sağda, solda ve piyasada...
İzmir Limanı'nın parası...
Fabrikayı kapattı, satışlar...
Hyundai, Veloster ile hedefe...
İş Yatırım, bu hafta 3...
MAGAZİN
Magazinin Magazinin gündemi
Gülşen'in Erol Köse'den sonra Ercan Saatçi ile birlikte olduğu...
İkinci moda krizi yaşandı
Çıplak DJ'in son örneği...
Sahadan güzellik salonuna...
Kenan Doğulu şimdiden kazanan...
Abdala malum olurmuş
Kafayı Lopez'e taktı
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 25°C 14°C 
ANKARA Sağanak Yağmurlu 31°C 13°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 29°C 18°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 32°C 18°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 44.818,050 D:% -0,58
DOLAR S: 1,340 D:% -1,07
EURO S: 1,821 D:% -0,87
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu