Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 09 Ocak 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Türkiye'nin Tarot'u na baktık -2-
Ekonomi 2007
Avrupa'nın Durumu
Amerika'nın Durumu
Ortadoğu'nun Durumu

Türkiye'nin Tarot'u na baktık -2-
Ekonomi 2007


Saklambaç'tan yepyeni bir yazı dizisi daha... Parapsikoloji ve Tarot Uzmanı Çelebi Çiçek, Türkiye'nin kartlarını açtı. Siyasetten spora, magazinden ekonomiye işte kartların altındaki Türkiye....



Dalgalı başlayacak yıl 2008'e nefes aldıracak

Para piyasalarında görülecek hareketlilikten dolayı dolar ve euro tırmanacak. Dövizle borçlananlar bu yıl içinde sıkıntıya düşebilir.

2007'nin ilk aylarında ekonomide yaşanacak gerginlik ülkeyi etkisi altına alacak. Sadece Türkiye değil, diğer dünya ülkeleri de bu sıkıntıyı yaşayacak. Avrupa piyasalarındaki olumsuzluğun etkisinde kalacak olan Türkiye, toparlanmak için büyük çaba sarfedecek. Bu dönemdeki çözüm arayışları olumlu yönde etki yaratacak. 2001 yılındaki ekonomik krizden alınan ders, çözüm konusunda yardımcı olacak. Küçük esnaf parasal planlar yaparken, Şubat dönemi borçlanmalarında çok dikkatli davranması gerekecek. Ancak Mayıs ayında olumlu gelişmelerle bir rahatlama gerçekleşecek. Haziran başında alınacak tedbirler kontrolleri yükseltecek ve başarılı bir dönemin startı verilecek. Dövizle yapılacak borçlanmalara dikkat edildiği sürece kimsenin başı ağrımayacak. Yeni girişimcilerin adımlarını Temmuz sonrasında ertelemelerinde fayda var. Bu dönemden önce yapılacak plan ve projeler biraz sıkıntılı olabilir. Ülke, dış piyasadaki hareketlilikten yılın ikinci yarısına kadar yoğun bir şekilde etkilenecek. Gerginlik ve sıkıntılar hafif atlatılacak.

OCAK-ŞUBAT-MART
Borçlar konusunda daha dikkatli davranılması gereken bu dönemde iyi hesap yapmak gerekiyor. Genel durum sakin gibi görünse de, kısa süreliğine kötü etkilenme yaratabilir. İlk aylarda yabancı para yatırımları ve ülke dışı yatırımlarda olumlu gelişmeler etkili olacak. Yılın ilk dönemleri borçlanmalara dikkat etmeli ve yeni iş girişimleri için kontrollü davranmak gerekmektedir. Planların doğru ilerleyebilmesi için bir süre nabzı kontrol altında tutmak en güzeli olacaktır. İlk aylarda yapılacak yatırımlar risk taşıyor. Türkiye'de yaşanması muhtemel bu gerginlik aynı zamanda dış ülkelerde de sancılı olarak gerçekleşecek. Ancak olayların Mayıs ayının ikinci haftasından sonra olumlu gelişmesi ile birlikte sıkıntılı dönem de kısa sürede atlatılacak.

NİSAN-MAYIS-HAZİRAN
İlk ayların gerginliği Nisan başlarında etkisini sürdürecek. Borsa yatırımlarını Mayıs dönemi ile devreye sokmak en doğrusu olacaktır. İMKB çalkantı yaşasa da pek çok kişi buradan kazançlı çıkacak. Yatırımcılar bu ay sıkıntıya düşebilir. Hayal kırıklığı yaşamamak için yatırımların kontrol altına alınması doğru olacaktır. Piyasalardaki bu çalkantılı dönem, Mayıs sonrasında yerini sakinliğe bırakacak. Emlak satışlarının hareketlenmesi Haziran ayıyla birlikte gündeme gelecek. Yeni yatırımlar ve başlangıçlar konusunda yılın ortalarına doğru olumlu gelişmeler olacak. Bu dönemde kredi kullanımında patlama yaşanacak. Ev ve otomobil kredisinin yanı sıra, kredi kartı ile alışverişlerde hızlı büyümeler söz konusu. Ancak bu durum pek çok kişi için risk demek. Dış piyasalarda toparlanma ile her şeyin normale dönmesi Haziran sonunu bulacak. Haziran'da 2007 ile ilgili olumlu değerlendirmeler yapılacak. Bu dönemde Avrupa ile Türkiye yakınlaşacak, dünyada Türkiye'nin yeri bambaşka bir boyut kazanacak.

TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL
Temmuz döneminin başlamasıyla turizm sektörü ile ilgili değişimler gündeme gelecek. Yabancı turist sayısının azalması, turizmciler yönünü yine yerli turiste çevirecek. Ekonomik çalkantıların süreceği hissi devam ederken olumlu gelişmeler yaşanacak. Türk parasının değeri yükselecek. Yatırımlar Türk parası üzerinde değerlenecek. Ağustos ve Eylül döneminde ekonomik dengeler olumlu yönde gelişmeye başlayacak. Özellikle Eylül ayında Türkiye'yi çok güzel gelişmeler bekliyor. Bu dönemde dünya basınında ülkemizin adı manşetlere taşınacak. Eylül sonlarına doğru Borsa değişimler kaydetmeye başlayacak. 2007 yılı en iyi dönemini Eylül ayında yaşayacak. Borsa yatırımlarında hızlı hareketlenmeler olumlu sonuç verecek.

EKİM-KASIM-ARALIK
Dış piyasalarda hareketlilik Ekim ayının ikinci haftasında etkisini gösterecek. Eylül ayında alınmaya başlanan olumlu gelişmeler Ekim'de de etkisini gösterecek. Küçük esnafta hareketlenme Ekim dönemde hız kazanacak. Yatırımlar konusuna önem verecek olan girişimciler Ekim ve Kasım ayında piyasa değerlendirmesi yapacak. Parasal kazanç sağlamak için doğru değerlendirmeler yapılacak. Kasım ayında gelişmeler sancılı olacak ama sonu iyi gelecek. Para piyasaları netlik kazanacak. Aralık ayının ilk haftasında yapılacak analizler yılın dalgalanmalı olduğunu gösterecek. Genel olarak 'kötü' geçtiği düşünülecek olan 2007, aslında 2008'de yaşanması muhtemel tüm olumsuzlukların önüne geçmiş olacak.
YARIN: 2007'DE SPOR, 3 BÜYÜKLER


Çelebi Çiçek

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bu güzel dostluğa nazar değdi!Ya Emrah Araplar seni çok...
O'na kötülük yapmayınBol bol süt tüketin
Hem yeşil sahaları hem...Herkes ona sataşıyormuş
Aşkta suçlu bilinçaltıTehlikeli sözler...
Show Girl olmak istiyorTaklitçi Şenay'ın aşkı gerçek
Eşinin şarkısını söyleyecek...Teyze kıyağı
Kenan yerine NazanAdı saklı kalmadı
Ustayı kızdırdıZayıflatan sevgili...
Kendisine bakamıyor!Kendi kendinin şoförü
Kara değil sarı kedi!Hem eşi hem öğretmeni...
İngiltere bitti sırada ABD!Babel, fırtına estiriyor
Halle Berry hamile mi?Acil servis
Günün mönüsüAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Rezilliğin Rezilliğin dozu kaçtı
Yurtlardaki tecavüz skandallarına bir yenisi daha eklendi...
'Can'ları yandı
Kafkasya'dan tüm dünyaya
Küstah yönetmen
Başrolde hüzün
Katil şofben
Canavardan iade-i ziyaret
SPOR
Top Top Ulusoy'da
Futbol Federasyonu'nu olağanüstü seçimli genel kurula götürmek...
Beşiktaş cephesinde değişen...
2. Baştürk harekatı
300 bin $ transfer 20 bin $...
Altın Adam Phil Jackson
Sokağa bile çıkamadık
Önce efkar dağıttı sonra...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 12°C 4°C 
ANKARA Sisli 8°C -4°C 
İZMİR Yağmurlu 16°C 6°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 16°C 4°C 
ADANA Az Bulutlu 16°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 37.832,050 D:% -1,57
DOLAR S: 1,444 D:% -0,79
EURO S: 1,877 D:% -0,79
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu